Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Službeno pušten s lanca novi Porsche 911 GT3

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porsche je službeno predstavio novi 911 GT3 model koji u Njemačkoj u prodaju kreće u kolovozu pri početnoj cijeni od 137.000 eura.

Novi Porsche 911 GT3 premijerno je predstavljen na Međunarodnom auto salonu u Ženevi. Potpuno nanovo razvijena peta generacija 911 GT3 modela preuzeti će vodeće mjesto na popisu sportskih automobila njemačkog brenda s atmosferskim motorima.

Novi 911 GT3 model temelji se na vrlo laganoj ali i dalje izuzetno čvrstoj karoseriji kakvu dijeli postojeća generacija 911 Carrera modela, a ista se temelji na hibridnoj čeličnoj i aluminijskoj konstrukciji dok će GT3 u odnosu na Carrera model dolaziti s njemu jedinstvenim dijelovima na prednjem i stražnjem kraju. Osim toga, novi 911 GT3 širi je za 4.3 cm na stražnjem kraju u odnosu na Carrera S model. Još jedna specifična karakteristika novog GT3 je naravno i veliko, fiksno stražnje krilo koje doprinosi izvanrednim aerodinamičkim svojstvima.

Od tehničkih karakteristika posebno valja spomenuti da će novi 911 GT3 biti prvi proizvodni Porsche model koji će imati aktivno upravljanje stražnjih kotača kao i opcionalne svjetlosne sklopove u potpunosti od LED tehnologije. Novi GT3 model u svakodnevnu će vožnju unijeti mnoge elemente sportskog automobila razvijenog na trkaćoj stazi a u Porscheu kažu da će garantirati i dalje visoko emocionalan i zabavan osjećaj u vožnji.

Pogonski sklop novog 911 GT3 modela je 3.8-litreni šesterocilindrični boxer motor koji dostavlja 475 KS koji su dostupni pri ogromnih 9.000 o/min a snaga se prenosi preko posebno razvijenog proizvođačevog sustava prijenosa s dvije spojke, dobro poznatog PDK mjenjača.

Porscheov mjenjač s dvije spojke za ovu je primjenu također posebno dorađen: karakteristike mjenjača izravno se temelje na sekvencijalnom mjenjaču iz trkaćih automobila što omogućava još bolje performanse i dinamičke prednosti za vozača.

►►►   Legendarni Porsche 911 slavi 50. rođendan

►►►   Prototip izvornog Porschea 959 ponuđen na aukciji

Kombinacijom niskog otpora zraka i još više snage, novi 911 GT3 postaviti će nove standarde vezano za performanse. Uz puno ubrzanje od mrtve točke, oznaka od 100km/h dostiže se nakon tek 3.5 sekunde dok GT3 na stazi brzinu od 200 km/h postiže za manje od 12 sekundi te nastavlja do maksimalne brzine od 314 km/h. Prolazno vrijeme po krugu na zloglasnom Nurburgring Nordschleifeu novi GT3 odradio je ispod 7:30 minuta.

Porsche po prvi put u serijski proizvodnom automobilu uvodi aktivno upravljanje stražnjih kotača s ciljem postizanja još veće preciznosti upravljanja i unapređivanja lateralne dinamike vozila. Drugi elementi koji unapređuju voznu dinamiku su elektronički kontrolirana i potpuno varijabilna blokada diferencijala i dinamični nosači motora. Kontakt s cestom ostvaruje se preko novih 20-inčnih kovanih alu naplataka sa središnje smještenim mehanizmom za pričvrščivanje.

Isti ali opet puno drugačiji, novi Porsche 911 GT3 nastaviti će opravdavati reputaciju Porsche brenda modernim tehnologijama koje istovremeno pružaju samopouzdanje i optimalan rad i srčane, zabavne vozne karakteristike koje će podići otkucaje srca i najhladnokrvnijim vozačima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene