Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjera kočnica i pokazivača goriva

Provjera kočnica: Nissan opoziva 539.886 vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nissan Motor, treći najveći proizvođač automobila u Japanu, opozvat će 539.864 vozila radi provjere i popravka potencijalno neispravnih pedala kočnica i pokazivača goriva u modelima koji su uglavnom prodani u SAD-u, objavio je Bloomberg News.

Fred Standish, glasnogovornik Nissanovog američkog sjedišta u Franklinu, Tennessee, rekao je da nije bilo prometne nezgode ili ozljeda vezanih uz te nedostatke, te da američki regulatori 'nisu vršili pritisak' za povlačenje vozila. Oko 460.000 opozvanih vozila prodano je u SAD-u, a ostatak u drugim zemljama svijeta, naveo je Nissan. Nissan će pregledati i popraviti pedale kočnica na pick-up vozilima Titan, monovolumenima Quest i terencima Armada i Infiniti QX56, proizvedenim 2008-2010. godine, navela je tvrtka u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužna vijest Motociklist smrtno stradao nakon slijetanja s ceste: Prijatelji se opraštaju od sportaša i poznatog vozača auto utrka Slika nije dostupna Na zahtjev javnosti Honda potvrdila nastavak razvoja novog NSX-a

Proizvođač automobila iz Yokohame, također će provjeriti i popraviti pokazivače goriva u modelima Titan, Armada i QX56s, proizvedenim 2005-2008. godine. Zbog pokazivača goriva opozvana su i pick-up vozila Frontier, te terenci Pathfinder i Xterra proizvedeni od siječnja do ožujka 2006., te od listopada 2007. do siječnja 2008. Dionica Nissana pala je za 0,3 posto na 703 jena na početku trgovanja na burzi u Tokiju. Nissan se opozivom vozila pridružio Toyoti, koja je posljednjih tjedana povukla oko 8,5 milijuna automobila zbog problema s nekontroliranim ubrzavanjem, i General Motorsu, koji je u ponedjeljak objavio da povlači 1,3 milijuna vozila zbog problema sa servo upravljačem. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene