Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Može li mali Smart na Dakar rally?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kreće novo izdanje Dakar rallya a iznenađenjima nikada kraja. Ove godine na Dakaru bi trebao sudjelovati i Smart Dakar u punoj ratnoj, pardon, punoj rally spremi.

Za par dana kreće novo izdanje Dakar rallya (ili po starom rally Paris-Dakar) na južnoameričkom kontinentu na teritoriju triju država koje su pokazale sve svoje draži ali i opasnosti koje vrebaju u divljim krajolicima koji čine Peru, Argentinu i Čile. Dakar nikada prije nije počinjao usred pustinje, i to otkad postoji Dakar rally.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Od 5. do 20. siječnja 2013. najiskusniji rally vozači iskušati će svoje vještine po nekim od najzahtjevnijih terena na svijetu a morati će proći više od 8.000 kilometara s time da je najveći test snage, izdržljivosti, prilagodljivosti ali i talenta sačuvan upravo za završnu fazu rallya.

Na Dakar rallyu 2012. nadmoć Volkswagen Touarega napokon je prekinuo Stephane Peterhansel sa MINI All 4 Racing automobilom. Od 2009. do 2011. pobjede je odnosio VW Touareg a od 2001. do 2008. Mitsubishi Pajero.

Ove godine, vozač José Luis Alvarez, "JL", prijavio se za sudjelovanje u legendarnom Dakar rallyu 2013. sa Smart Buggy 4x4 automobilom u klasi perolakih buggya. Nitko u povijesti Dakara nije pokušao nešto ovako.

Tim iza ovog neobičnog projekta uzeo je Smart Fortwo i napravio ''Smart Buggy 4x4'' a na internetskoj stranici spomenutog tima tvrde da je vozilo proizvedeno u skladu s FIA-inim propisima te da ima ukupnu masu od 750 kg.

Ovaj Smart Buggy 4x4 potpuno je spreman za Dakar rally iako kako se sada čini možda neće doživjeti priliku da pokaže za što je doista sposoban. Naime, trkaći tim na čelu s Jose Luis ''JL'' Alvarezom nije uspio prikupiti potrebna novčana sredstva za sudjelovanje u ovom legendarnom rally natjecanju što uključuje i financiranje cijele flote pored natjecateljskog automobila koja uključuje dva Smarta i Hondu CRF-450, tako da su u ovom trenutku svi planovi za sudjelovanje u ovogodišnjem Dakar Rallyu stavljeni na led.

U svakom slučaju, Dakar rally počinje 5. siječnja u peruanskom glavnom gradu Limi a završava 20. siječnja u Santiagu u Čileu. Vjerujemo da će i ovaj osebujan tim sa svojim jednako osebujnim i doista jedinstvenim Smart Buggyem pronaći svoj put do natjecanja. Do tada, uživajte u video prilozima ludog Smarta!


 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene