Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FIAT predstavio prvi automobil s aparatom za kavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada izađe na tržište, novi FIAT 500L biti će prvi masovno proizvodni automobil na svijetu koji će biti opremljen pravim espresso aparatom za kavu.

Da, dobro ste pročitali. Novi FIAT 500L biti će opremljen aparatom za kavu koji će se nalaziti između prednjih sjedala i imati vlastiti izvor struje za 100-postotni talijanski espresso.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema štete Susjednu zemlju zatreslo 3,3 po Richteru: "Svi su uznemireni zbog Petrinje, inače ne bi ni primijetili" Dječji vrtić, ilustracija (Foto: Getty Images) U RAČI KRAGUJEVAČKOJ Djevojčica se otrovala nakon što su joj u vrtiću dali da pije iz bočice u kojoj je bilo sredstvo za dezinfekciju

O novom FIAT 500L modelu priča se već šest mjeseci a ova zanimljiva iteracija popularnog gradskog mališana prvim kupcima pred vrata stiže krajem ove godine. Novi adut iz FIAT-a koji će se proizvoditi u Kragujevcu već je do sada zaplijenio pažnju medija i šire javnosti a komentarima stvarno neće biti kraja kada pobliže pogledaju popis dodatne opreme i uvide da se na istome nalazi i mogućnost ugradnje pravog espresso aparata za kavu.

Ovaj vrlo zanimljiv paket opreme nazvan ''Coffee Experience'' osmislio je i dizajnirao vrhunski talijanski proizvođač kave Lavazza a isti će koristiti Lavazzin vrlo praktičan 'A Modo Mio' sustav koji radi poput klasičnih kafetijera.

Uz nezavisan izvor struje, espresso aparat vrlo se jednostavno koristi a također dolazi i s nekoliko posebnih dodataka ne bi li interijer ostao čist i uredan. Pritom mislimo na držač za žličice, šalice i posudu za šećer.

Osim praktičnih šalica, ovaj espresso aparat zapravo je vrlo zanimljiva reinterpretacija tradicionalne ''macchinette del caffe'' ili po naški kafetijere, kojom je Alfonso Bialetti oduševio cijeli svijet prije početka 2. svjetskog rata.

Sam aparat za kavu funkcionira na način da se u posudu ulije voda koja se zatim položi na grijač između prednjih sjedala koji izgleda poput držača za čaše. Grijač grije vodu a po principu kafetijere u gornji dio posude vrije mirišljava fina kava.

Novi FIAT 500L proizvoditi će se u susjedstvu, u tvornici u Kragujevcu koja može izbaciti do 200.000 vozila godišnje. Ova zanimljiva opcija za sada bi trebala biti dostupna samo na europskom tržištu a prema neslužbenim informacijama, paket će koštati oko 250 eura.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene