Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dodge predstavio monstruozni Challenger SRT Hellcat sa prelijepih 707 KS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čekanju je konačno došao kraj. Dodge je izbacio najsnažniji Challenger model ikada a isti se zove Hellcat koji ima 'samo' 707 konjskih snaga!

Glasine o novom performansnom modelu počele su kolati još prije godinu dana a sada je napokon i predstavljen. Dame i gospodo, ovo je novi Challenger SRT Hellcat sa 707 konjskih snaga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Monstruozni novi 'muscle car' izgleda kao da je izašao iz pakla čemu u prilog ide i 6.2-litrena V8 jedinica sa superpunjenjem ispod poklopca motora koja zasigurno zvuči nevjerojatno a sam izgled automobila bi mogao utjerati strah u kosti i Shelby GT500-ki. Motor je uparen s novim TorqueFlite 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Izuzev nevjerojatnih 707 KS koliko dostavlja novi Hellcat HEMI motor, novi Dodge Challenger SRT Hellcat model također je prošao opsežne dizajnerske i tehnološke promjene pri čemu je glavni cilj bio stvoriti performansni coupe koji će biti maksimalno vjeran svom karakteru a tehnološki elementi izvana i iznutra.

Baš kao i sa osviježenim standardnim Challenger modelom koji smo mogli vidjeti prije nekih mjesec dana, Hellcat model također je stilski inspiriran klasikom iz 1971. Redizajnirani branik s četiri svjetla doista puno doprinosi Hellcatovom zlokobnom i opasnom izgledu dok veliki spliter stišće ovaj muscle car više prema tlu. Zaokružena stražnjica gdje su razlike manje očigledne ipak izgleda sjajno a Hellcat dolazi opremljen s višim spojlerom na čijem se desnom kraju nalazi SRT logo.

Novi Dodge Charger izgleda opasno

Interijer performansnog Hellcat modela zapravo je gotovo identičan standardnom Challengeru dok ipak par detalja razlikuje ovaj model sa superpunjačem od ostalih. Prva stavka koja upada u oči jest redizajnirani upravljač s ravnim dnom i SRT oznakom a tu su i jedinstveni mjerni instrumenti i digitalne grafike koje su izvedene u Dark Radar Red boji. Ekskluzivnost Hellcat modela očituje se i u ''Dark Engine Turn'' aluminijskim ukrasnim elementima i estetskim prošivima na kožom prekrivenim površinama.

Baš kao i ostali Challenger SRT modeli, i Hellcat se okoristio standardnim grijanim i ventiliranim prednjim sjedalima s velikim bočnim potporama i SRT oznakama ušivenim u presvlake u kombinaciji Nappa kože i Alcantare.

Po prvi put u povijesti Chrysler Grupe, potpuno novi Dodge Challenger SRT s Hellcat motorom dolazi standardno opremljen s dva sustava paljenja i dva ključa, crnim i crvenim. Crveni ključ je jedini koji može osloboditi punih 707 KS i okretni moment Challengerovog SRT Hellcat motora dok se s crnim ključem aktivira motor s ograničenih 500 KS.

Novi Dodge Challenger i Challenger SRT modeli proizvode se u tvornici u Bramptonu u Ontariju a prvi primjerci stižu u Dodge prodajne salone u jesen ove godine.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene