Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novi Dodge Charger izgleda opasno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na New York Auto Showu premijerno je predstavljen osviježeni Dodge Charger koji u prodajne salone diljem SAD-a dolazi krajem godine.

Iako sveobuhvatno redizajniran, Dodge Charger koji vidimo nije nova generacija američkog sportaša već osviježeni model koji i dalje ima opaku njušku i pregršt novih funkcija kojima se proizvođač nada da će privući kupce konkurentnih sportskih limuzina ove veličine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Iako bi mnogi rekli da osviježeni Charger ne donosi nikakve revolucionarne promjene, ipak je nešto uglađenijeg izgleda u odnosu na prethodni model koji su mnogi smatrali neproporcionalnim i čak pomalo ružnim.

Možda najuočljivija razlika, na prvi pogled, jest nova prednja maska automobila koja će zasigurno izazvati oprečna mišljenja kod ljubitelja američkog sportaša. Izbačeni su i agresivni, namršteni svjetlosni sklopovi a njihovo mjesto odsad zauzimaju šira svjetla nešto 'prijateljskijeg' izgleda.

Proizvođač kaže da je gotovo svaki dio automobila prošao veće ili manje modifikacije a trenutačno je primjetno da dnevna svjetla i stražnji svjetlosni sklopovi odsad koriste LED tehnologiju. Oni koji se odluče na SXT ili RT model, dobivaju i LED maglenke.

Dizajeri su novom Chargeru nabacili i novi trodijelni spojler koji je dio standardne opreme s R/T modelom kao i friški 20-inčni alu naplatci.

Kako vam se dopada Widebody kit za Dodge Challenger SRT-8?

U unutrašnjosti su primijenjene gotovo iste promjene kao i u Challengeru, drugim riječima uveden je 7-inčni ekran smješten između brzinomjera i mjerača broja okretaja, a svi modeli osim SE verzije biti će opremljeni 8.4-inčnim ekranom za Uconnect infotainment sustav i navigaciju pri čemu je za potonju potrebna nadoplata.

Za snagu će i dalje biti zadužen dokazani 3.6-litreni Pentastar motor, dok će u ponudi biti i snažniji 5.7-litreni HEMI V8 koji dolazi s mogućnošću deaktivacije određenog broja cilindara a dostavlja sveukupno 370 KS. Oba su uparena s 8-stupanjskim automatikom a manji V6 motor navodno će pružati najučinkovitiju potrošnju u klasi sa 7.6 l/100km.

Pogon na sva četiri kotača odsad je dio opcionalne opreme s početnim SE modelom ali se više neće nuditi s R/T verzijom što znači da model s 5.7-litrenim V8 motorom više neće moći koristiti benefite pogona na sva četiri kotača.

Chrysler je osviježeni Charger obdario najnovijim sigurnosnim i infotainment sustavima te nudi više od 80 raspoloživih sigurnosnih funkcija uključujući Forward Collision Warning Plus sustav, Adaptive Cruise Control Plus sa Full Stop opcijom, Lane Departure Warning i Lane Keep Assist, ParkSense pomoćni sustav za parkiranje unatrag te 911 Assist Call.

Novi Dodge Charger u američkim će se prodajnim salonima naći krajem godine. Mi bi samo dodali – za nas je ovo jedan od najljepših i najbrutalnijih limuzina koje se mogu kupiti! Uživajte u velikoj foto galeriji!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene