Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dame i gospodo - ovo je novi Range Rover

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Land Rover predstavio je sljedeću generaciju legendarnog luksuznog SUV-a Range Rovera koji je zadržao svoj kockast oblik međutim uz neke vrhunske prilagodbe.

Ova četvrta generacija Range Rover potpuno je novi model koji je razvijen nanovo od samih temelja dok istovremeno zadržava inovativni duh i legendarni dizajn izvornog modela koji je promijenio svijet osobnog putničkog prijevoza kada je predstavljen prije više od 40 godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRUĆI METAL Brzi dvoboj – gdje je razlika između novih Range Rovera? Slika nije dostupna VRUĆI METAL Štiklama direktno u blato – hrvatska premijera za Range Rover Velar

Za redizajn i inženjerski dio posla bili su zaduženi zaposlenici Land Rover razvojnih centara u Ujedinjenom Kraljevstvu, a nova generacija Range Rovera proizvoditi će se u novom pogonu u Solihullu u Ujedinjenom Kraljevstvu koji koristi najnovije nisko-energetske tehnologije za izradu aluminijskih karoserija.

Potpuno aluminijska 'unibody' struktura čak je 39 posto lakša od prijašnje čelične što omogućava uštedu u ukupnoj masi vozila od maksimalno 420 kg, ovisno o tržištu i specifikacijama. Range Rover s V8 motorom obujma 5 litara biti će oko 320 kg lakši od trenutno postojeće verzije. Nova aluminijska platforma omogućava značajna poboljšanja kako u performansama tako i agilnosti vozila da ne spominjemo smanjenje potrošnje goriva i emisije CO2.

Osim čvrste i otporne aluminijske karoserije inženjeri iz Land Rovera razvili su i potpuno novu aluminijsku arhitekturu za prednji i stražnji dio šasije a isto su nadopunili potpuno prerađenim zračnim ovjesom. Osjećaj u vožnji i dalje je izuzetno udoban i luksuzan dok su upravljivost i agilnost vozila postali oštriji i precizniji. Nova arhitektura ovjesa omogućava precizniju i pouzdaniju izvedbu u zavojima dok upravljački sustav ostavlja prirodan i intuitivan osjećaj.

''Novi Range Rover i dalje nosi jedinstven i iskonski karakter ovog vozila, taj poseban spoj luksuza, performansi i nenadmašnih sposobnosti na svim vrstama voznih površina. Međutim, novi dizajnerski elementi i revolucionarna laka konstrukcija omogućili su nam da to iskustvo koje se tipično veže uz ovo vozilo našim kupcima pretvorimo u nešto još luksuznije, još udobnije i upravljivije,'' rekao je John Edwards, brend direktor Land Rovera.

U putničkom prostoru novi Range Rover putnicima pruža osjećaj mirne i nesmetane izolacije i najvišu razinu opremljenosti kakva se veže uz Range Rover modele. Rigorozno optimizirana struktura karoserije i akustična izolacija vjetrobranskog stakla i bočnih prozora značajno su smanjili razinu buke u unutrašnjosti dok je nova arhitektura ovjesa omogućila inženjerima da postignu još veću razinu udobnosti u vožnji, uglađenosti i upravljivosti.

S više od 12cm dodatnog prostora za noge od prethodnog modela, putnici na stražnjim sjedalima imati će daleko više prostora i komfora. Personalizacijske opcije poput opcionalnog paketa koji donosi dva odvojena stražnja sjedala pruža ultimativan luksuz.

Da bi novi model dostavljao karakteristične performanse kakve kupci ovog luksuznog SUV-a očekuju, Range Rover će i dalje biti ponuđen s dva dizelaša, trolitreni V6 i 4.4 litreni V8, dok je jedini benzinski predstavnik snažan petlitreni kompresorski V8 motor. Svi navedeni motori dolaze u spoju s osamstupanjskim automatskim mjenjačem iz ZF-a.

Svako Land Rover vozilo prolazi dugotrajna i opsežna testiranja ne bi li se provjerila dugotrajnost i pouzdanost vozila. Novi Range Rover tako je isto prošao rigorozna testiranja na cesti i grubljim voznim površinama i razvojni režim koji slijedi iz iskustva dobivenih tijekom tih istih testiranja. Cijela flota razvojnih vozila prešla je milijune kilometara u razdoblju od 18 mjeseci a ovaj naporan posao odvijao se u više od 20 zemalja u ekstremnim klimatskim uvjetima i na najzahtjevnijim terenima.

Novi Range Rover karakterizira vizualno čist i elegantan oblik koji je inspiriran novom, svježom interpretacijom klasičnih dizajnerskih elemenata Range Rover vozila. I dok je nova generacija trenutačno prepoznatljiva kao Range Rover vozilo ovaj novi model predstavlja odvažan korak dalje u evoluciji legendarnog dizajnerskog jezika luksuznog terenca.

Raskošan interijer također nosi karakteristične dizajnerske elemente Range Rover vozila međutim kod ove nove generacije ti su elementi izvedeni na vrlo moderan način. Čiste, elegantne površine besprijekorno su izvedene korištenjem najfinije kože i drva.

Nova generacija Range Rovera stvorena je korištenjem najnovijih tehnologija u izradi i opremanju vozila. Ekskluzivan audio sustav poznatog britanskog stručnjaka Meridian TM dio je standardne opreme. Pametno osmišljena konfiguracija poklopca prtljažnika svojim dvojnim električki upravljanim vratima omogućava lakši pristup i svestraniju uporabu.

Naprednih tehnologija što se tiče podvozja i pomoćnih sustava ne manjka a među inovativnim funkcijama koje će krasiti novi Range Rover jest i nova generacija Land Rover Terrain Response sustava koji analizira vozne uvjete i voznu površinu putem senzora te automatski odabire najprimjerenije podešenje.

Novi Range Rover prodavati će se na više od 160 tržišta diljem svijeta a prvi primjerci svojim će sretnim vlasnicima stići već krajem ove godine.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene