Obavijesti Video Pretražite Navigacija
4.0 V8 bi-turbo

BMW M3 čuvaj se – stigao je novi Mercedes AMG C63 (dodan VIDEO)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mercedes-Benz izbacio je prve informacije i nekoliko fotografija svoje nove, dugo iščekivane, C63 AMG sportske limuzine koja izgleda odlično. Pogledajte detalje!

Napokon je tu. Nakon predstavljanja novog BMW M3 modela, cijeli svijet čekao je dolazak i njegovog najvećeg rivala. Dame i gospodo, ovo je novi Mercedes AMG C63, koji dolazi kao limuzina ili karavan.

Novi C63 AMG ima agresivan aerodinamički paket koji uključuje agresivnije sportske branike, aerodinamičke bočne pragove i stražnji difuzor koji je sa svake strane okružen sa po dvije ispušne cijevi sportskog ispušnog sustava. Automobil također ima i tzv. power-dome poklopac motora s izdignućem i otvorima za zrak te AMG rešetku hladnjaka a cjelokupan dojam zaokružuju 18-inčni ultralaki alu naplatci.

Međutim, ono najvažnije, dakle performanse modela, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Kao i starija braća, novi C63 AMG nuditi će se u dvije verzije, pri čemu će obje pogoniti novi 4.0-litreni bi-turbo V8 motor koji dostavlja 470 KS te 650 Nm okretnog momenta u baznom modelu te 510 KS i čak 700 Nm u jačem C63S izdanju.

Oba modela dobila su 7-stupanjski AMG Speedshift automatski mjenjač koji snagu šalje na stražnje kotače. To je isti motor koji pogoni i Mercedes-Benz AMG GT sportski coupe.

Novi C63 AMG do stotke ubrzava za 4.1 sekundu (4.2 karavan) dok jači C63S model isto ubrzanje postiže za 4.0 sekundi (4.1 karavan). Maksimalna brzina ograničena je na 250 km/h neovisno o kojoj verziji govorili. U nadoplati je mogućnost pomicanja blokade na 280 ili 300 km/h.

Kako vam se dopada nova C klasa?

Blindirana poslovna limuzina iz Mercedes-Benza - S600 Guard

Sportski izgled prenesen je i u interijer modela koji se može pohvaliti sportskim sjedalima presvučenim u kombinaciju kože i mikrofibre, upravljačem s ravnim dnom i papučicama od nehrđajućeg čelika. Vozači će se također naći okruženi komandnom pločom prekrivenom ARTICO materijalom te dodatno ukrašenom elementima od aluminija.

Novi C63 AMG opremljen je i AMG Ride Control sportskim ovjesom s podesivim amortizerima u tri faze. Automobil također ima i AMG ventilirane i perforirane kočione diskove dimenzija 360mm sprijeda te 330mm na stražnjoj osovini.

Novi C63 AMG model s dodatnom oznakom ''S'' dolazi s još posebnijim elementima, poimence 19-inčnim alu naplatcima, crvenim kočionim kliještima za kompozitni kočioni sustav, elektroničkom blokadom stražnjeg diferencijala te Ride Control ovjesom s podesivim amortizerima itd.

Novi ćemo C63 AMG moći vidjeti uživo na nadolazećem pariškom auto salonu koji vrata otvara već sljedeći tjedan. Do tada, pogledajte video i veliku foto fotografiju ove nove beštije s potpisom AMG!

 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene