Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nova blindirana poslovna limuzina iz Mercedes-Benza - S600 Guard

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon kratkih informacija objavljenih prije nekoliko dana, Mercedes-Benz je službeno i u detalje predstavio novi S600 Guard model, blindiranu poslovnu limuzinu koja štiti od udara balističkih projektila.

Zahvaljujući domišljatom načinu ugradnje oklopnih panela, Guard verzija Mercedesove S klase i dalje izgleda kao prvoklasna poslovna limuzina kakva S klasa jest. Blindirana verzija S klase ispunjava najviša očekivanja što se tiče kvalitete, opremljenosti i udobnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kralj ostaje kralj – osvježena G klasa

Svi oni elementi koji dolaze sa serijskom S klasom i koji garantiraju maksimalan komfor i luksuz nalaze se i ovdje. Tako, na primjer, S600 Guard dolazi opremljen sa tzv. vozačev paketom opreme u sklopu kojega se prednje suvozačko sjedalo može pomaknuti prema naprijed za dodatnih 77mm čime se omogućava maksimalan prostor za noge za putnika koji sjedi iza.

Direktorsko sjedalo na stražnjem kraju koje je pozicionirano iza prednjeg suvozačevog sjedala ima naslon za noge a tzv. 'Rear Seat Comfort' paket opreme uključuje ergonomski oblikovana stražnja sjedala te grijanje sjedala uz posebnu masažnu funkciju.

PRE-SAFE paket za stražnja sjedala s osvijetljenim kopčama sigurnosnih pojaseva, PRE-SAFE zatezači pojaseva te dodatna pomoć pri zatvaranju vrata i poklopca prtljažnika još su neki od elemenata koji dolaze s luksuznom limuzinom, blindiranom ili ne.

Stražnji dio lako se transformira u mobilni ured s dva sjedala. Uz kontinuiranu 'Business' konzolu dolaze dva USB utora, dvije 12-voltne utičnice i držač za čaše s mogućnošću reguliranja temperature dok se na popisu dodatne opreme nalaze i stolići na izvlačenje. Poslovni telefon u stražnjem dijelu sa slušalicom i ekranom na dodir nudi posebnu hands-free zonu za putnike na stražnjim sjedalima.

Mercedes-Benz S klasa u prestižnom AMG izdanju (nove fotografije)

A, sada, ono još bitnije – zaštita vozila. S VR9 oznakom balističke zaštite, nova blindirana luksuzna limuzina iz Mercedes-Benza može podnijeti ozbiljne udarce poput metka iz M60, M14 ili FAL-FN vojne puške na udaljenosti od 10 metara ili pak metka iz M16 puške, .357 Magnuma, .44 Magnuma pa čak i 20mm fragmentacijski metak. S600 Guard podnijeti će i udar od 15 kg TNT-a na udaljenosti od 2 metra od vozila što je jednako eksplozivnoj snazi bilo koje današnje improvizirane eksplozivne naprave.

Za dodatnu zaštitu od krhotina i šrapnela, vozilo je zaštićeno komponentama od aramida (sintentička vlakna otporna na visoke temperature) i polietilena.

Pod poklopcem se ugnjezdio V12 benzinski motor koji S600 Guard modelu pruža 530 KS i 830 Nm okretnog momenta koji se na podlogu prenose putem 7G-TRONIC automatskog mjenjača koji je po prvi put dostupan s V12 motorom.

S-Guard donosi kombinaciju niže potrošnje u odnosu na prethodnika i veće snage koja omogućava impresivno ubrzanje ako treba hitno izaći iz nezgodne situacije. Zbog mase vozila, maksimalna brzina elektronički je ograničena na 210 km/h.

Za udobnost u vožnji brine izuzetno učinkovit zračni ovjes. S600 Guard omogućava putnicima izvanrednu udobnost u vožnji i jednako izvanrednu voznu dinamiku prema najvišim standardima njemačkog brenda. Za to brine AIRMATIC zračni ovjes s podesivim radom amortizera te ojačanim komponentama ovjesa i funkcijama poput ESP-a i ASR-a koje se bore s većom masom vozila.

Kao i u slučaju standardne S klase, funkcija kontrole visine automobila u svakom trenutku održava odmak vozila od tla konstantnim neovisno o težini tereta u S Guardu. Kod S600 Guard modela, ovaj sustav kompenzira za manji odmak od tla uzrokovan oklopnim elementima ispod karoserije.

U sklopu standardne opreme sa S600 Guard modelom dolazi Michelinov PAX sustav 'run-flat' guma s dodatnim sustavom praćenja pritiska zraka u gumama koji omogućava bijeg iz zone napada do udaljenosti od 30 km čak i s oštećenim gumama.

Dakle, ako ste predsjednik države, šef kriminalne organizacije, ili jednostavno ekstremno paranoični (i bogati), ali i dalje želite uživati u maksimalnom komforu i luksuzu, nova Mercedesova blindirana limuzina – S600 Guard – pravi je automobil za vas.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene