Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: Olimpijska baklja na tanjuru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prezentacija i dekoracija hrane su vrlo bitne u cijelom svijetu, no malo koja kultura toliko ozbiljno kao Kina drži do izgleda hrane u tanjuru. A tijekom Olimpijade u restoranima diljem Kine tradicionalno rezbarenje hrane dobilo je novi, prigodan izgled.

Kina zaista ima dugu tradiciju u pravljenju skulptura od hrane i rezbarenju namirnica. To je dug proces koji se obično radi kada dolaze važni gosti. A što trenutno može biti važnije od Olimpijskih igara?

Pročitajte i ovo S tržišta se povlače proteinske palačinke opoziv proizvoda Provjerite zalihe, s polica se povlači slastica zbog plijesni PR oglas OKUSI SVIJETA

U kineskim restoranima hrana se gotovo pa obavezno poslužuje uz neki motiv s Igara ili nekog od sportova, a u restoranu "Quanjude", inače jednom od poznatijih kada se radi o pečenoj patki, osmislili su meni na temu sporta. Tako vam se na tanjuru mogu naći jestivi bacači diska, tenisači, streličari, igrači golfa, pa čak i olimpijska baklja. 

"Jela vezana uz sport se jako sviđaju mušterijama i rado ih naručuju", kazao je šef kuhinje i glavni 'kreator' Bi Quansheng.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene