Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Platini upozorava Engleze: Vaši klubovi gube identitet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon predsjednika Fife Seppa Blattera na politiku vodećih engleskih klubova obrušio se i predsjednik Uefe Michel Platini. Francuz je upozorio premierligaše kako bi mogli posve izgubiti identitet ako ne postave neka pravila.

'Želite li primjerice Liverpool kojem je vlasnik šeik, trener Brazilac, a u momčadi imate devet ili deset afričkih nogometaša? Gdje je tu Liverpool? Morate postaviti neka pravila jer će engleski klubovi izgubiti identitet', poručio im je Platini.

Pročitajte i ovo Ilustracija snažni udari vjetra DHMZ zbog vremena upalio upozorenja diljem zemlje: "Budite na oprezu" Lijekovi Pismo zdravstvenim radnicima HALMED poslao upozorenje: Ovi lijekovi protiv prehlade i gripe mogu biti opasni za zdravlje

Trenutno je 9 od 20 klubova iz Premier lige u stranom vlasništvu, a momčadi su prepune stranih igrača što je nekada bilo nezamislivo. Platini tvrdi i kako su neki vlasnici klubove opteretili velikim dugovima da bi se time trebala pozabaviti britanska vlada.

'Nogomet je postao popularan zbog identiteta i mogućnosti da se navijači poistovjete sa svojim junacima. Danas to postaje sve manje moguće i stranci bi trebali ulagati u svoje zemlje i vlastiti nogomet', smatra predsjednik Uefe te dodaje kako kako će i Uefa pokušati nešto učiniti na tom pitanju. 

Prvi čovjek europskog nogometa je kritizirao engleske klubova i zbog kupovine igrača sa 13, 14 godina.

'Kada kupujete Ronalda, Maradonu, Pelea ili Robinha to je OK, međutim problem je kada kupujete dječake od 13, 14 godina. Nedavno je u Chelsea došao dječak iz Marseillea, a ima samo 11 godina. Recite mi kako to može biti normalno', upitao se Platini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene