Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rekordna potrošnja engleskih klubova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako do konca siječnja ima još 9 dana, engleski nogometni klubovi su na pojačanja već potrošili više od 125 milijuna eura što je novi rekord Premiershipa za zimski prijelazni rok.

Dosadašnja rekorda kupovina tijekom siječnja zabilježena je prije dvije godine kada su klubovi potrošili 108 milijuna eura, dok je prošle godine taj iznos bio 84 milijuna eura. 

Pročitajte i ovo Ilustracija fiskalizacija računa Netko ipak ima! Evo koliko su Hrvati potrošili u prosincu Tržnica Dolac Blagadni pred vratim Božić je sve skuplji, cijena bakalara i do 59 eura po kili: "Pa neki se žale, ali svatko izabere ono što može"

Najviše je trošio Chelsea koji je za napadača Boltona Nicolasa Anelku i braniča moskovskog Lokomitiva Branislava Ivanovića potrošio 32 milijuna eura. Liverpool je potrošio 8 milijuna eura na braniča Zenita Martina Skrtela. Zanimljivo, najmanje 1.5 milijuna eura do sada su potrošila čak 22 engleska kluba, a do konca mjeseca brojke će sasvim sigurno biti još veće.

"Ovi podaci su gotovo nevjerojatni. Prije desetak godina oni su bili nezamislivi. No sjajni ugovori oko televizijskih prava i odličan marketing donijeli su klubovima veliku zaradu. Klubovi ne štede jer imaju siguran izvor zarade," kazao je direktor Centra za sociologiju i sport pri sveučilištu Leicester, John Williams, te dodao kako pad iz Premiershipa u niži rang natjecanja donosi klubovima gubitak od 75 milijuna eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene