Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Pragu su bili i 'navijači sa zabranom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sramotno ponašanje Dinamovih navijača u Pragu ponovno je pokazalo slabosti Zakona o suzbijanju nereda na sportskim natjecanjima. Navijači su ponovno osramotili Hrvatsku u svijetu, dok Dinamu prijete rigorozne kazne Disciplinske komisije UEFA-e.

Previše puta smo povezivali hrvatske navijače i nemile scene. Prag je to potvrdio, a i u hrvatskoj policiji tvrde kako je među huliganima bilo i onih koji u Hrvatskoj imaju zabranu odlaska na utakmice. 

Pročitajte i ovo Sukob navijača Hajduka s policijom - 2 Policija utvrđuje činjenice U neredima nakon utakmice Lokomotive i Hajduka ozlijeđena osmorica policajaca: "Svi se zajedno moramo boriti protiv ovakvih stvari" Ivan Malenica - 2 Uoči novih dolazaka na sud Ministar Ivan Malenica razgovarao sa zamjenikom grčkog ministra o suđenju navijačima

>> BBB-i uhvaćeni u krađi

>> VIDEO: Huligani su još jednom osramotili Hrvatsku

'I u ovom se slučaju očito radi o onima koji su i ovdje kao takvi prepoznati, koji su već nekoliko puta bili sankcionirani, pa i oni koji i inače imaju zabrane', rekao je načelnik Ureda ravnatelja policije Dubravko Novak.

U posljednjih pet godina zbog nereda i prekršaja privedeno je više od 6 tisuća hrvatskih navijača Problem je u Zakonu o sprječavanju nereda koji niti je dovoljno oštar niti se strogo provodi. Huligani, a riječ je o njih 250 koji su na domaćoj listi zabrana odlaska na stadione, slobodno mogu putovati u inozemstvo na utakmice. 

Pravi lijek bi bilo oduzimanje putovnica par dana prije utakmice kao što su to napravili u Engleskoj. Češka policija MUP-u je dostavila popis od 100 evidentiranih BBB-a.

'Taj spisak smo dobili i zasigurno će nam poslužiti. Koristit ćemo ga prilikom našeg postupanja u Hrvatskoj', kaže Novak.

U posljednjih pet godina, od kada je zakon na snazi, zbog nereda i prekršaja privedeno je više od 6 tisuća hrvatskih navijača. Ozlijeđeno ih je oko 300, kao i 53 policajca. Dakle, od 6 tisuća privedenih samo je 250 dobilo zabranu odlaska na utakmice.

Predstavnici hrvatske Vlade sljedeći tjedan će za London na sastanak s engleskim stručnjacima. Oduzimanje putovnica bio bi dobar prvi korak...

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene