posljednji angažman

Princ odlazi: Otkriveno čime će završiti svoju dužnost

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

S vremena na vrijeme princ Philip može se pojavljivati na javnim događanjima uz kraljicu, poručuju iz palače.

Princ Philip, 96-godišnji suprug kraljice Elizabete II., sudjelovat će u srijedu u svom posljednjem individualnom javnom angažmanu, nakon 22.000 sličnih dužnosti koje je dosad obavio, objavila je u ponedjeljak Buckinghamska palača.

Pogledaj i ovo Princeza Eugenie objasnila je i zašto Veliki ožiljak na leđima princeze zasjenio je kraljevsko vjenčanje, a ona je namjerno htjela pokazati uspomenu na strašno iskustvo iz djetinjstva

Vojvoda od Edinburgha, koji je tijekom Drugog svjetskog rata služio kao mornarički časnik, sudjelovat će na paradi Kraljevskih marinaca. On je naime i zapovjednik mornaričkih komandosa. "Time se završava individualni program javnih nastupa vojvode, no s vremena na vrijeme može se u javnim nastupima pojavljivati uz kraljicu", kazala je glasnogovornica kraljevske palače.

Njegov odlazak u mirovinu najavljen je u svibnju, mjesec dana prije njegova 96. rođendana. Palača je također objavila da njegovo povlačenje iz javnosti nije povezano sa zdravstvenim stanjem.
Štafetu će predati svom sinu i nasljedniku princu Charlesu koji sve više predstavlja kraljicu Elizabetu na putovanjima u inozemstvu, kao i njegovi unuci, prinčevi Harry i William. (Hina) 


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene