Princ Phillip, suprug kraljice Elizabethe II, neće se više pojavljivati u javnosti. Odlučeno je to na sastanku u Buckinghamskoj palači.


Princ Philip, suprug kraljice Elizabethe II, više se neće pojavljivati u javnosti, odnosno obavljati svoje javne dužnosti. Buckinghamska palača objavila je javnost o tome priopćenjem, nakon što se usred noći hitno u palači održao sastanak obitelji. Princ Philip će od rujna ove godine prestati odrađivati i prihvaćati sve angažmane vezane uz javni život. Iako je i kraljica Elizabetha prorijedila svoja javna pojavljivanja, nastavit će odrađivati obaveze kraljevske obitelji.

Vezani članci Princ George i princeza Charlotte Sumnja na koronavirus u školi princa Georgea i princeze Charlotte: Četiri učenika stavljena u karantenu Kraljevska obitelj Bivši zaposlenik kraljevske obitelji pomahnitao i ubio svoju suprugu puškom jer je htjela razvod braka

Iz Buckinghamske palače objavili su da princ u svojoj odluci ima potpunu podršku svoje supruge. Sve što ima dogovoreno do kraja kolovoza, princ će odraditi, no neće prihvaćati daljnje pozive na javna događanja. Princ je 2016. godine posjetio čak 200 javnih događaja, iako mu je to iznimno naporno u njegovim godinama. Naime, princ ima 95 godina. Novinari i poznavatelji prilika u palači kažu kako je vijest jako tužna.

"Jako je tužno gledati princa Phillipa kako odlazi sa svoje pozicije, no mislim da se svi možemo složiti da zaslužuje odmor. Bio je nevjerojatna potpora kraljici, čovjek velikih postignuća i inteligencije", rekla je Kate Williams, koja je velika poznavateljica prilika u kraljevskoj obitelji.