Princ Philip preventivno je odvezen u bolnicu King Edward VII u Londonu, gdje će mu se liječiti infekcija koja je posljedica njegovih sadašnjih zdravstvenih tegoba.


96-godišnji Princ Philip preventivno je odvezen u bolnicu King Edward VII u Londonu, rekli su iz Buckinghamske palače. Vojvoda od Edinburgha, dodaju, dobro je raspoložen te mu je žao što neće moći pratiti kraljicu Elizabetu II na tradicionalnoj svečanosti državnog otvorenja parlamenta. Kraljica će na svečanosti održati govor, a umjesto Philipa, pratit će je Charles, princ od Walesa. Kraljevska obitelj objavila je još u svibnju da će princ Philip najesen prestati obavljati sve javne dužnosti.

Vezani članci Kraljica Elizabeta II. i princ Phillip (Foto: Getty) Uoči 70. godišnjice braka! Isplivale ružne optužbe na račun princa Phillipa Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: AFP) Kraljica je prvi put drugoj osobi prepustila da umjesto nje obavi važnu dužnost

"Vojvoda više neće odlaziti u posjete, ali će s vremena na vrijeme obilaziti događaje koje odabere", poručili su iz palače. Princ je u posljednjih nekoliko godina više puta bio hospitaliziran. Patio je od bolova u prsnom košu zbog začepljene koronarne arterije. Prije šest godina ugrađen mu je stent pomoću kojeg je bio spriječen srčani udar. Palača je i tada rekla da ide na 'preventivno liječenje'. Vojvoda od Edinburgha u bolnici je zbog plućne infekcije završio i 2008. godine.