142795
142795
142795
142795
142795

Pjevač hita ‘Dalmatinac da te štipka’ na čelu HNK-a Split

  • , 06.10.2010., 13:23
  • Autor:
  • komentara

Gradsko vijeće Splita izabralo je v. d. intendanta HNK Split.

 
 
 
 

Na današnjem nastavku sjednice prekinute 30. rujna, Gradsko vijeće Splita s 12 glasova izabralo je v. d. intendanta HNK Split. Time je okončana saga započeta u lipnju kada je kazališno vijeće ozbiljno razmatralo Mucala za kandidata prestižne funkcije, na čudo i nevjericu nebrojenih kulturnih djelatnika i umjetnika. Već i sam njen rasplet koji se odigravao posljednja dva dana nalikuje na sapunicu bez konca i kraja, da ne spominjemo cijeli razvoj događaja.

>> 'Mucalo se nije predstavljao kao Nostradamus'

>> 'Ako može Mucalo u Splitu, može i Thompson u Zagrebu!'

>> Mucalo: Ne bojte se cirkusa, ja sam ozbiljan čovjek

Naime, jučer je Ministarstvo kulture razaslalo priopćenje u kojem traži da se za v.d. intendanta izabere Milan Štrljić, pozivajući se pri tom na nepostojeći Zakon o ustanovama. Ministarstvo je u priopćenju citiralo tekst zakona iz Narodnih novina broj 76. godine 2003. godine, u kojem nema Zakona o ustanovama, već je isti objavljen u Narodnim novinama iz 1993. godine, prenosi Teatar.hr.

Istog je dana, gostujući na u Trećem Dnevniku HTV-a, Dujomir Marasović o Mucalu izjavio: ‘Duško Mucalo je radio za Službu državne bezbednosti bivše Jugoslavije. On je ‘kosovac’, a mi u splitskom HDZ-u za takvog nećemo dati glas. Nedopustivo je da dvadeset godina nakon dolaska demokracije, na čelo splitskog HNK postavimo čovjeka koji je ‘kosovac’, a uz to je i nekompetentan.’

Potom je uslijedio današnji nastavak sjednice Gradskog vijeća gdje se, nakon prilično neplodne i necivilizirane rasprave, kako prenosi spomenuti portal, Mucala izabralo za v. d. Intendanta deset vijećnika Kerumove HGS-a, uz potporu nezavisne Ljubice Vrdoljak i Luke Podruga iz HČSP. Milica Cipci iz Stranke umirovljenika bila je suzdržana, ali Mucalu je bilo dovoljno samo 12 glasova jer su svi ostali vijećnici prije glasovanja napustili vijećnicu.

Nakon glasovanja, predsjednica Vijeća, Nevenka Bečić izjavila je kako je Mucalo ‘Spoj vrhunskog menadžera i umjetnika i osobno je uvjerena da će dat izvrsne rezultate na području svog rada’. Tako je Duško, u javnosti dugi niz godina poznat po hitovima kao što su: 'Dalmatinac da te štipka', 'Anka Vegetarijanka', te 'Ja sam zet skoro za pet' sjeo na čelo institucije, kakve smo do sada držali hramovima kulture. Sretno nam bilo.

>> Kerum: Mucalo stvara mostove među ljudima

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.

Dnevnik.hr na FacebookuDNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se