Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbijaju biti neprijatelji

FOTO Ona je Arapkinja, on Židov - Pogledajte poruku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljubac novinarke arapskih korijena Sulome Anderson i njezinog dečka Židova postao je viralan. Dio je veće kampanje.

Poljubac novinarke arapskih korijena Sulome Anderson i njezinog dečka Židova objavljen na Twitteru postao je viralan. Slika naime govori o ljubavi usred rata i dio je u New Yorku pokrenute medijske kampanje pod nazivom 'Židovi i Arapi odbijaju biti neprijatelji'. Inspirirala je stotine odgovora iz cijelog svijeta, čak i u trenucima eskalacije sukoba između Izraela i Palestine.

Pročitajte i ovo Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa" Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

'Sve se svodi na to da se mi volimo. Ne radi se tu o tome je li netko Židov ili Arapin. On me nasmijava i osjećam se sigurno kad sam s njim. To je ono što je važno', objasnila je djevojka.

Izraelski tenkovi granatirali bolnicu - Od 60 ranjenih polovica je bolničko osoblje

Priznaje da je prvih nekoliko mjeseci s njezinim dečkom Jeremyjem bilo napeto. Često su se svađali oko politike. Naime, on dolazi iz ortodoksne židovske obitelji i ima dvojno, izraelsko-američko državljanstvo. Ona je pola Libanonka i vrijeme provodi na relaciji New York-Bejrut. Jeremyjeva obitelj podržava izraelsku vladu, a njezina suosjeća s palestinskim narodom.

Sulomeinog oca, novinara Terryja Andresona u zarobljeništvu je sedam godina držala militantna grupa koja je kasnije postala Hezbollah tako da je upoznata s patnjom koja je posljedica rata.

Broj svađa između nje i dečka smanjivao se s porastom broja mrtvih na obje strane.

Najkrvaviji dan sukoba: Sedmero djece poginulo jutros u napadu na Gazu

Nakon objave poljupca zaradila je brojne kritike od strane pro-Palestinaca. Međutim, i dalje stopostotno stoji iza poruke mira. 'I dalje se ne slažemo oko svega, ali našli smo način da komuniciramo bez ljutnje', kaže.

'Hashtag nije dovoljan za mir, ali...'

To i je bila misija studenata koji stoje iza naveden kampanje. Abraham Gutman (23) i Dania Darwish (21) znaju da je puno više od hashtaga potrebno za mir na Bliskom istoku. U njihovoj kampanji više se radi o promjeni tona razgovora.

Darwish je sirijskog podrijetla, a Gutman je Izraelac iz Tel Aviva. Bliske prijatelje rastužila je činjenica da je na njihovim društvenim medijima sve više mržnje.

Žele pridonijeti stvaranju uzajamnog poštovanja, piše NY Daily News. Kada su objavom svoje fotografije pokrenuli Facebook grupu počele su pristizati slike iz cijelog svijeta. Stranicu sada prati više od 5000 ljudi.

'Nismo diplomati, nemam rješenje za sukob. No, ono što možemo učiniti je stvoriti platformu na kojoj ljudi mogu raspravljati o različitim političkim idejama bez poticanja mržnje', objasnili su.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene