Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Gazi

Najkrvaviji dan sukoba: Sedmero djece poginulo jutros u napadu na Gazu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik izraelske vojske objavio je da je ubijeno u ponedjeljak ujutro najmanje deset Palestinaca koji su se ubacili na jug Izraela tunelima iz Pojasa Gaze.

Najmanje devet Palestinaca, od kojih sedmero djece, ubijeno je u ponedjeljak ujutro u izraelskom zračnom napadu na Rafah na jugu Pojasa Gaze gdje sukobi ne prestaju unatoč pozivu Vijeća sigurnosti UN-a na prekid neprijateljstva na izvanrednoj sjednici u nedjelju, najkrvaviji dan sukoba početog 8. srpnja s više od 500 palestinskih žrtava i 18 izraelskih vojnika.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Novi sukob Izraela i Palestine - 4 APEL SAD-A Izrael napao Gazu nakon raketiranja: "Naši zračni udari usmjereni su na lokacije za proizvodnju raketa i oružja"

Devet Palestinaca ubijenih jutros svi su članovi iste obitelji koja je stanovala u kući meti napada.

Glasnogovornik izraelske vojske objavio je da je ubijeno u ponedjeljak ujutro najmanje deset Palestinaca koji su se ubacili na jug Izraela tunelima iz Pojasa Gaze.

"Teroristi koji su se ubacili u Izrael kroz dva tunela sa sjevera Pojasa Gaze primijećeni su i ubijeno je više od deset", rekao je.

U izraelskim redovima 13 vojnika brigade Golani ubijeno je u posljednja 24 sata u Pojasu Gaze, ili ukupno 18 poginulih vojnika od početka ofenzive Zaštitni rub. To su najteži gubici izraelskih snaga od 2006. godine.

Sedam vojnika poginulo je u eksploziji bombe pri prolasku njihovih oklopnih kola, trojica u pucnjavi s aktivistima na dva različita mjesta i još trojica su stradala u požaru zgrade, precizira vojska.

U ponedjeljak su pronađena tijela 16 Palestinaca ubijenih u zračnom napadu na jednu kuću blizu Khan Junesa, na jugu Pojasa Gaze.

Shejaiju, istočno predgrađe Gaze, izraelska vojska je najžešće bombardirala od početka sukoba i ubila najmanje 72 Palestinca, rekao je glasnogovornik hitnih medicinskih službi. Više od 250 ljudi ranjeno je u Shejaiji u nedjelju i 450 diljem Pojasa Gaze, dodao je glasnogovornik.

Članice Vijeća sigurnosti UN na izvanrednoj sjednici u nedjelju izrazile su ozbiljnu zabrinutost zbog porasta broja žrtava u sukobu u Gazi te pozvale na trenutačni prekid neprijateljstava. Sjednicu je zatražio Jordan nakon što je više od 60 Palestinaca i 13 izraelskih vojnika poginulo u izraelskom granatiranju predgrađa Gaze Sheaije, u najkrvavijem danu tijekom 13-dnevne ofenzive.

Dužnosnik medicinskih službi Hamasa upozorio je na humanitarnu katastrofu ako se ranjeni i poginuli brzo ne evakuiraju.

Gotovo polovica Palestinaca ubijenih u ofenzivi su žene, maloljetnici i starije osobe, istaknuo je isti izvor.

U raketnim napadima Hamasa na izraelski teritorij poginula su dva izraelska civila.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene