Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koji su sljedeći koraci Rusije?

Nova prijetnja Putinu: Ovo će vas skupo koštati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U slučaju svake nove destabilizacije Ukrajine Rusija će platii visoku cijenu - tako je ukratko glasilo ono što je predsjednik Europske komisije danas poručio Putinu.

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso u petak je u telefonskom razgovoru upozorio ruskog predsjednika Vladimira Putina da će svaka nova "destabilizacija" Ukrajine "skupo koštati" njegovu zemlju.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini Vrijedno 61 milijardu dolara Rusija napala ukrajinske željeznice: Njihov cilj je samo jedan Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni"

"Europska unija je već prije jasno dala do znanja da će svaka nova destabilizacija Ukrajine i regije imati visoku cijenu", upozorio je prvi čovjek Komisije.

Putin: Ukrajinci napadaju kao nacisti!

U priopćenju Komisije stoji da je "vrlo iskrenom razgovoru" Barosso izrazio "duboku zabrinutost" informacijama o direktnoj uključenosti ruskih vojnika u borbama u Ukrajini.

Barroso je, dodaje se u priopćenju, "snažno osudio" upade ruskih vojnih jedinica na ukrajinski teritorij i sudjelovanje u vojnim operacijama te pozvao Putina da "preokrene razvoj događaja".

Sadašnja situacija je u "potpunoj suprotnosti s naporima EU-a da se pronađe diplomatsko i pragmatično rješenje", posebice za provedbu sporazuma o pridruženju Unije i Ukrajine te rješavanja pitanja energetike između Rusije i Ukrajine, istaknuo je Barroso. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene