Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moraju se raspustiti

Nizozemska zabranila udrugu pedofila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žalbeni sud odlučio je da je udruga Martijn zabranjena i mora biti raspuštena jer su njezine aktivnosti suprotne javnom redu.

Prizivni sud Nizozemske odlučio je u petak zabraniti i raspustiti udrugu pedofila Martijn u okviru sudske borbe koja traje nekoliko godina a suprotstavlja zaštitu djece i slobodu izričaja.

Pročitajte i ovo Nizozemska šalje fregatu u Crveno more Odluka vlade Nizozemska šalje fregatu u Crveno more: "Zaštita slobodnog prolaza je izuzetno važna" Pedofilija - 4 tko će pomoći djeci? Klinička psihologinja o slučaju pedofilije u zadarskoj školi: "Najjače traume ostavljaju zapravo situacije gdje je djetetu to bila bliska osoba"

Kardinal optužuje Vatikan za ublažavanje skandala o slučajevima pedofilije u crkvi

'Žalbeni sud odlučio je u petak da je udruga Martijn zabranjena i mora biti raspuštena jer su njezine aktivnosti suprotne javnom redu', priopćio je sud. Utemeljena 1982., udruga Martijn zalaže se za prihvaćanje dobrovoljnih seksualnih odnosa između djece i odraslih. Pozivajući se na pravo slobode izričaja, udruga tvrdi da se gorljivo protivi svakom obliku seksualnog zlostavljanja.

'Udruga banalizira opasnosti od seksualnih odnosa s djecom', objavio je prizivni sud. 'Potrebno je zabraniti i raspustiti udrugu u ime zaštite zdravlja, prava i sloboda djeteta'.

Splićanin uhićen zbog spolnih odnosa s djevojčicom!

'U kolektivnoj svijesti nizozemskog društva, seksualni odnosi između odraslih i djece teški su nasrtaj na tjelesni i seksualni integritet djeteta', dodao je isti izvor. U studenom 2011., kazneni sud odbio je krivično goniti Martijn, nakon što se opće tužiteljstvo okrenulo civilnom postupku.

Tužiteljstvo je pobijedilo u prvoj instanci, postižući zabranu i raspuštanje udruge, ali ta je odluka preokrenuta u žalbenom postupku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene