Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREDSTAVLJANJE U MINISTARSTVU

OBJAVLJEN PLAN NABAVE Pogledajte za što će MORH ove godine potrošiti više od milijardu kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U financijskom planu za ovu godinu MORH je za nabavu predvidio izdvojiti oko 1,3 milijarde kuna. Iz državnog će proračuna MORH-u ove godine pripasti 400 milijuna kuna više nego lani.

U Ministarstvu obrane Republike Hrvatske danas je organizirano predstavljanje plana nabave za ovu godinu. Uz potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, suradnike iz MORH-a i Oružanih snaga te Ureda predsjednice, prezentaciji su prisustvovali predstavnici saborskog Odbora za obranu, predstavnici Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije, predstavnici Državnog odvjetništva, Centra za mirovne studije, Transparency International Hrvatska te Partnerstva za društveni razvoj.

Pročitajte i ovo Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije Tetovaže i vojska - 2 Moderniziranje MORH-a Vojska je sve neprivlačnija mladim Hrvatima: "Nastojimo im prilagoditi pravila, ali jedno nikad neće biti dopušteno"

Plan nabave prezentirao je predstavnik Samostalnog sektora za postupke javne nabave MORH-a Branko Pribolšan.

Financijski plan MORH-a za 2017. godinu iznosi 4,38 milijarde kuna, što je za oko 400 milijuna kuna više u odnosu na plan za prošlu godinu. Uvećana financijska sredstva usmjerena su, ističu u MORH-u, u poboljšanje života i rada pripadnika Oružanih snaga RH.

Oko 1,7 milijardi kuna predviđeno je za nabavu sredstava za materijalno zbrinjavanje. Od tog iznosa oko 470 milijuna kuna odnosi se na obveze stvorene u prethodnom razdoblju - riječ je o višegodišnjem financiranju, zakonskim obvezama, dijelu režijskih troškova te nabavu koja se realizira u inozemstvu za operacije potpore miru, dok je oko 1,3 milijarde kuna iznos financijskih sredstava za koje se provode postupci nabave, navode iz MORH-a.

Od značajnijih predmeta nabave u 2017. godini ističe se nastavak postupka nabave UbS-a (ubojitih bojnih sredstava), remont helikoptera Mi-171 SH, nabava inženjerijskih strojeva i opreme, vojnih kamiona i cisterni, dijelova za oklopljena vozila (MRAP), generalna revizija tenka M-84, komunikacijska oprema, izgradnja i adaptacija objekata, infrastrukture te nabava odjeće i obuće.

Iz prethodnog razdoblja MORH ima obveze izgradnje obalnih ophodnih brodova, kupnje i remonta samohodnih haubica PzH2000, nabave helikoptera OH-58D Kiowa Warrior, kao i izgradnje zapovjednog objekta u vojarni "pk. Predrag Matanović" u Petrinji te smještajnog objekta na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" u Zagrebu.

U MORH-u ističu kako se godišnje u pravilu provede oko 1000 postupaka predmeta nabave, a godišnji planovi nabave objavljuju se na internetskim stranicama ministarstva, da bi se zainteresirani subjekti mogli pripremiti za sujelovanje u određenim nadmetanjima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene