Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A mislili smo da je gotovo

Očekuje nas još jedna drastična promjena vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsku očekuje drastična promjena vremena.

Već danas je jak vjetar rušio skele na kontinentu, a jugo dizalo valove na Jadranu. U Karlovcu je vjetar srušio skelu sa zgrade. Pala je na nogostup i dio ceste. Iako je riječ o zgradi koja je u neposrednoj blizini dječjeg vrtića, tragedija je izbjegnuta jer ni prolaznici, ni radnici nisu bili u blizini.

Ovo je tek naznaka promjene vremena koja nas čeka.

'U noći na četvrtak i u četvrtak bit će kiše, na Jadranu pljuskova i grmljavine. Uglavnom obilnije oborine, zapuhat će jak sjeveroistočnjak na moru, jaka i olujna bura, čak i s orkanskim udarima, a padat će i snijeg. Snijeg će se čak u četvrtak spustiti u nizine i tu uglavnom u Slavoniji', najavljuje Darijo Brzoja, meteorolog Nove TV.

Prije zime, vrijeme će u utorak biti stabilnije, uglavnom bez oborina te sunčanije. Mogućnosti i za još malo kiše bit će u Lici te na krajnjem istoku i jugu zemlje. Minimalna temperatura se očekuje između 2 i 6 stupnjeva, što je za početak ožujka i dalje toplo. Na moru će puhati umjerena i jaka bura koja će krajem dana okrenuti na jugo. Najviša dnevna temperatura, između 12 i 15 stupnjeva, u gorju malo manje, od 5 do 9 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Zima se vraća - I to s olujnim vjetrom i snijegom!

Od sredine tjedna vrijeme će se ponovno pogoršati. Ovaj put vratit ćemo se u zimski ugođaj. Do kraja srijede postupno će početi kiša i snijeg, snijeg prvo u gorju, no u četvrtak će ga biti i po nizinama istočne Hrvatske. U središnjim krajevima će to vrlo vjerojatno biti kiša. Zapuhat će umjeren i jak sjeveroistočnjak pri čemu će se temperatura opet spustiti ispod 5 stupnjeva.

I na Jadranu će biti oborina, uz grmljavinske pljuskove, posebno u četvrtak. U unutrašnjosti Dalmacije moglo bi biti i snijega. Zahladnjet će i na moru gdje će puhati jaka i olujna bura. A mislili smo da je zima gotova.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene