Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RASPODJELA POZICIJA

Plenković odgovorio jesu li prekinuti pregovori s Mostom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, demantirao je medijska nagađanja da su pregovori između HDZ-a i Mosta o sastavljanju nove Vlade prekinuti.

'Pregovori nisu prekinuti, normalno se odvijaju. Nastavljaju se u ponedjeljak', kazao je Plenković prije početka Liderove konferencije Dan velikih planova u hotelu Westin, opovrgavajući tako medijske navode da je Most prekinuo pregovore s HDZ-om jer su nezadovoljni podjelom funkcija.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Teške riječi Plenković prozvao tri stranke: "Svi su korumpirani. Žele porobiti institucije progona, to je jasno kao dan" Gordan Jandroković, Roberta Metsola, Andrej Plenković Ima ozbiljnog konkurenta Ugledni medij raspisao se o Plenkoviću, pogledajte gdje ga vide: "Bio bi to pozitivan signal..."

Prema Plenkovićevim riječima, do kratkog prekida u pregovorima došlo je samo zbog njegovog boravka u Bruxellesu.

Na pitanje je li točno da je Boži Petrovu HDZ ponudio mjesto predsjednika Sabora odgovorio je: 

'Ništa se ne nudi. Razgovaramo o mnogim pitanjima, o podjeli dužnosničkih pozicija u Vladi i Saboru. Sve ćemo riješiti do 14. listopada.'

Demantirao je i da HDZ paralelno vodi pregovore s HSS-om i HNS-om. Kad je riječ o pregovorima s predstavnicima manjina u Saboru, predsjednik HDZ-a kazao je kako je normalno da oni podupiru program Vlade i da se prije nego nova Vlada počne raditi sve dogovori.

Plenković se osvrnuo i na svoj sastanak s predsjednikom Europske komisije Jean-Cladueom Junckerom oko slučaja konverzije 'švicarca'. 

'Rekao sam Junckeru da vodi računa o ovom osjetljivom problemu', kazao je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene