Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar iz DP-a

Novi ministar demografije: "Ne može biti samo ćiribu ćiriba"

Aktualno Galerija Nova Plenkovićeva Vlada - 4 Nova Plenkovićeva Vlada - 4 Foto: DNEVNIK.hr Nova Plenkovićeva Vlada - 3 Nova Plenkovićeva Vlada - 3 Foto: DNEVNIK.hr Nova Plenkovićeva Vlada - 2 Nova Plenkovićeva Vlada - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nova Plenkovićeva Vlada - 1 Nova Plenkovićeva Vlada - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Šipić, kandidat za ministra demografije i useljeništva Galerija 1/5 >>
U trećoj vladi Andreja Plenkovića dolazi i četiri nova ministra. Detalje o njima otkriva reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

U novoj vladi Andreja Plenkovića malo kadrovskih promjena. Iz redova HDZ-a jedino novo lice je Tonči Glavina koji preuzima resor turizma umjesto Nikoline Brnjac.

Iz kvote Domovinskog pokreta prisegnut će Josip Dabro kao novi ministar poljoprivrede, Ivan Šipić koji postaje novi ministar demografije i useljeništva te odvjetnik Ante Šušnjar, kao novi ministar gospodarstva.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Rat u Ukrajini Putin otkrio cilj nove ofenzive u Harkovu: "To nije dio trenutnog plana Rusije"

"Evo sve vas lijepo podzravljam, ali poslije ćemo...", rekao je Šušnjar, kandidat za ministra gospodarstva.

Na pitanje novinara koliko će novaca biti potrebno da se provedu sve demografske mjere koje je Vlada zacrtala, Ivan Šipić je odgovorio.

"Ja sam vam brutalno iskren, ne možete uzeti štapiš i ćiribu ćiriba što bi rekla djeca od jaslica. Ovo ministarstvo je novo, potrebno je neko vrijeme da se stvari poslože, da se vidi teren, da se vidi okvir i nađe akcijski plan", rekao je Šipić, kandidat za ministra demografije i useljeništva.

Pročitajte i ovo papa Franjo Neki spominju Međugorje Vatikan se oglasio o ukazanjima i nadnaravnim pojavama: "Budite vrlo oprezni..."

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene