Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uhićeni su

USKOK objavio za što točno tereti bivšeg pročelnika i županijskog tužitelja

Uhićenje, ilustracija
Uhićenje, ilustracija Foto: Getty Images
Pokrenuta je istraga protiv Nebojše Nikolića i Željka Perčinlića zbog sumnja da su zlouporabili položaj i ovlasti.

Nakon što su jučer u novoj akciji USKOK-a uhićeni zamjenik županijskog državnog odvjetnika Željko Perčinlić i bivši gradski pročelnik u Puli Nebojša Nikolić, u srijedu je doneseno rješenje o provođenju istrage nad njima. 

Uhićeni su zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Pročitajte i ovo Obljetnica Bljeska Obljetnica operacije Bljesak Plenković odgovorio sprema li se na nove izbore: Anušić komentirao fotografiju koja je podigla mnogo prašine

USKOK prenosi kako postoji osnovana sumnja da je Nikolić 21. prosinca prošle godine u Puli postupao po traženju svog prijatelja, Perčinlića, kako bi spriječio provođenje prekršajnog postupka koji je protiv njega pokrenuo Odsjek za poslove zastupanja Upravnog odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu Grada Pule.

U tom trenutku, Nikolić je bio viši savjetnik – specijalist u navedenom Odsjeku te je privremeno ovlašten za obavljanje poslova iz djelokruga pročelnika Upravnog odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu, 

Iako je Nikolić znao da Perčinlić nije u zakonskom roku dostavio podatke o identitetu osobe koja je 18. veljače 2023. počinila prometni prekršaj, naložio je podređenom prometnom redaru da bez zakonske osnove u poslovnoj aplikaciji poništi Obvezni prekršajni nalog koji je 11. prosinca 2023. izdan protiv Perčinlića zbog prometnog prekršaja.

Pročitajte i ovo Rafalei započeli s preletom Hrvatske - 2 OBJAVIO MORH Došlo je do promjene rute Rafalea: Pogledajte koji su grad zaboravili

Prometni redar je postupio prema Nikolićevom nahođenju te je spriječeno provođenje prekršajnog postupka protiv Perčinlića koji je tako neosnovano oslobođen plaćanja novčane kazne u iznosu od 660,00 eura, kao i plaćanja troška prekršajnog postupka u iznosu od 13,27 eura.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene