Obavijesti Video Pretražite Navigacija
As iz rukava

Dnevnik Nove TV s Pantovčaka: "Politička partija pokera tek je počela, ulog su ključevi Banskih dvora"

Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na svojoj društvenoj mreži, a služene potvrde o njegovom rasporedu iz Ureda predsjednika još uvijek nema.

Ne zna se gdje je dan nakon parlamentarnih izbora predsjednik Zoran Milanović, a na to pitanje Pantovčak ne odgovara. Do predsjednika je pokušao doći novinar Dnevnika Nove TV Dino Goleš.

"Jedini koji su danas radili sasvim sigurno na Pantovčaku su radnici za sanaciju klizišta. Je li danas ovdje bio i predsjednik pitali smo njegov ured, ali odgovor nismo dobili. Predsjednik koji je za vrijeme trajanja kampanje bio vrlo aktivan, svaki dan na drugome mjestu, nakon izbora tek se danas poslijepodne oglasio na Facebooku", rekao je novinar Goleš.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj

"On je tom objavom poručio svima koji su se za vrijeme kampanje kleli protiv korupcije da sada od toga ne odustaju. Drugim riječima, da - pokušat će sastaviti većinu od 76 ruku ili barem stvoriti uvjete za manjinsku Vladu. Potvrdio je da su razgovori počeli. Isto je potvrdio i Andrej Plenković koji u Bruxellesu poručio novinarima kako Zoran Milanović već zove pojedine političke opcije koje potom zovu Plenkovića i prenose tko šta nudi", kazao je Goleš.

Da Milanović ima neke planove, objasnio je Goleš, dalo se naslutiti iz sinoćnjih govora stranaka lijevog spektra, ali i u stožeru SDP-a gdje su novinaru Dnevnika Nove TV neki istaknuti članovi rekli da će Milanović sasvim sigurno biti njihov glavni mandatar i pregovarač, dok su drugi rekli kako će pričekati da se oglasi predsjedništvo stranke.

Goleš je ustvrdio kako ovakva rasplat borbe za ključeve Banskih dvora nije nešto neubičajeno. 

"Ova partija pokera je počela, jučer su se karte podijelile. Netko je dobio bolje, netko lošije. Jedni su u svoju poziciju sigurni, drugi blefiraju, ali As iz rukava još nitko nije izvadio. Jedino je poznat ulog i on nije mali, a to su ključevi Banskih dvora za iduće četiri godine", zaključio je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene