Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Za svaki slučaj

Je li ovaj potez HDZ-a znak da se ipak spremaju za nove izbore?

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Foto: Lucija Ocko / CROPIX
HDZ novom anketom provjerava raspoloženje birača po izbornim jedinicama.

Iako Andrej Plenković uvjerava da će dogovor oko vladajuće većine biti postignut i da neće biti potrebe za novim izborima, 24sata su od sugovornika u HDZ-u doznala da je stranka ipak naručila anketu kojom će provjeriti raspoloženje birača nakon izbora po svim izbornim jedinicama.

Za europske izbore je cijela Hrvatska jedna izborna jedinca, zbog čega nema potrebe raditi složenija istraživanja u svakoj izbornoj jedinici.

To sugerira da HDZ želi znati raspoloženje birača nakon što su započeli pregovore s Domovinskim pokretom i da važu koje su im isplativije opcije: odricanje od SDSS-a i sklapanje koalicije s Domovinskim pokretom ili novi izbori. Anketa bi im u toj odluci trebala pomoći jer ne mogu biti sigurni da će nakon ponovljenih izborima biti u boljoj poziciji nego sada.

Pročitajte i ovo Obilježavanje operacije Bljesak dogodilo se na današnji dan Munjevita akcija Bljesak: Za manje od 32 sata hrvatski vojnici oslobodili su zapadnu Slavoniju, odmazda je bila krvava

HDZ je i prije parlamentarnih izbora provodio opsežne ankete zbog kojih su bili od početka uvjereni u pobjedu i na osnovu njih su odlučili raspustiti Sabor tjedan dana ranije nego su prvotno najavili.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene