Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Viasat Explorer kanal vas u studenom vodi na uzbudljive avanture koje dokazuju da dokumentarne emisije ne moraju biti dosadne.


Bori se ili bježi
Ponedjeljak, 8. studeni u 18:00

Snimatelj Peter McCarthy je nasumično napadnut jedne noći u Gallweju, Republici Irskoj. Taj susret mu je ostavio veliki ožiljak i parcijalno sljepilo na jednom oku. Tijekom oporavka, Peter je naišao na članak o tajlandskom boksu i odlučio da napusti Irsku i na Tajlandu se naučiti braniti. Ova emisija dokumentira Peterov višegodišnji put kroz Tajland i boks, gdje napreduje od apsolutnog početnika do polu-profesionalnog borca u prepunim tajlandskim arenama. Na svom putovanju, Peter uči da njegova potreba za borbom je u biti duboko usađeni bijes koji ga tjera da svakodnevno izlaže sebe povredama.

Vezani članci Slika nije dostupna Izdan Internet Explorer 9 – službena inačica Slika nije dostupna Viasat History vodi vas na zanimljivo putovanje

 

 

Raskršća
Svakog ponedjeljka od 8. studenog do 20. prosinca u 17:00

Dva čovjeka, dvije različite misije, dva totalno različita stroja. Visoke tehnologije koje izabrani guraju do posljednjih granica. Izvana, oni nemaju ništa zajedničko osim što moraju praviti ozbiljne odluke u jednoj sekundi, i što najmanji propust znači kraj. Otkrivamo kako se životi ovih ljudi i strojeva ukrštaju.

 

 

Ledeni čovjek: Priča o Lewis Gordon Pughu
Utorak, 30. studeni u 18:00

Lewis Pugh može uroniti u ledene vode Arktika ili plivati kilometar kroz Anatrktik bez ičeg drugog na sebi osim kupaćeg i kapice za plivanje. Ovo se smatralo apsolutno nemogućim. Kako se njegovo nezaštićeno tijelo bori sa ledenom vodom? I zašto bi itko poželio uraditi tako ludu stvar? Ova emisija Vam prikazuje kako Luis pliva kroz ova mora i prenosi svoju poruku o očuvanju planeta i klimatskim promjenama. Ledeni čovjek dokumentira fiziološke i psihološke izazove sa kojima se susreće plivajući na južnom i sjevernom polu.