Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Da umrežavanje postaje sve važnije u akademskom i poslovnom svijetu, dokaz je i društvena mreža Alumniportal Deutschland, koja je odnedavno prisutna i u Hrvatskoj.


Alumniportal Deutschland je zajednički projekt njemačkih organizacija razvojno-političke, gospodarske, kulturne i znanstvene suradnje – Zaklade Alexander-von-Humboldt, CIM-a (Centar za međunarodne migracije i razvoj), DAAD-a (Njemačka služba za akademsku razmjenu), Goethe-Instituta i GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu suradnju).
Portal je usmjeren na jačanje veza i suradnje između Njemačke i zemalja iz kojih potječu alumniji.

Vezani članci Slika nije dostupna Kupujte u Školskoj knjizi i osvojite 30.000 kn! Slika nije dostupna Sigurno na putovanje

Osim alumnijima (bivšim stipendistima njemačkih zaklada, studentima i učiteljima njemačkog jezika i drugima koji su i o svom trošku studirali i usavršavali se ili radili u Njemačkoj, kao i ljudima koje su potpomogle njemačke institucije izvan Njemačke), ova društvena mreža namijenjena je i poduzećima, zakladama, sveučilištima s ciljem umrežavanja, njegovanja kontakata, zapošljavanja i kvalitetnog korištenja i implementacije potencijala ovih ljudi u zemljama iz kojih potječu, pa tako i u Hrvatskoj. Osim toga Alumniportal Deutschland je svojevrsna platforma za razmjenu mišljenja, iskustava i znanja iz raznih znanstvenih i stručnih područja.

Zahvaljujući ovom besplatnom globalnom portalu alumniji predstavljaju sebe, svoje vještine, sklapaju kontakte i traže posao, poduzeća predstavljaju svoju djelatnost, nude posao i pronalaze visokokvalificirani kadar koji poznaje njemački jezik i kulturu, sveučilišta predstavljaju studijske programe i projekte, a zaklade projekte i mogućnosti stipendiranja te mogu ponovo pronaći svoje alumnije.

Na portalu se osim toga mogu pretraživati konferencije, radionice i dr. događanja, mogućnosti studiranja i daljnjeg usavršavanja u Njemačkoj i drugdje u svijetu.

Također je moguće učiti i usavršavati njemački jezik.

Broj korisnika portala svakodnevno bilježi porast na svjetskoj razini, pa tako i u Hrvatskoj.

Posjetite www.alumniportal-deutschland.org besplatno se registrirajte i kreirajte osobni profil ili profil institucije!
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju