Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Marinka Akrap, članica Uprave dm-a, govori o akciji 'Tu ljubav znači više' kojom će dm donirati uređaj vrijedan 1,8 milijuna kuna kojim se prvi put kod novorođenih beba može otkriti više od 15 prirođenih i nasljednih metaboličkih bolesti.


Ovo nije prvi projekt kojim dm pomaže zajednici?

Vjerni kupci dm-a prepoznali su dm kao tvrtku koja rado ulaže u zajednicu u kojoj živi. Tijekom petnaest godina dm je projektima poput ‘Prekrižimo rak vrata maternice’, ‘Ti si ti si ti! - inicijativa za životno samopouzdanje’, ‘Zaštiti se...i neka cijeli ovaj svijet još sja u suncu!’, ‘BelCante’, ‘Zapleši sa mnom’, ‘Volim osmijeh tvoj’ nastojao pružiti pomoć posebno u onim najosjetljivijem području života kao što su zdravstvo, obrazovanje, sport, mladi…

Recite nam nešto o babybonus programu.

Vezani članci PR Dvadeset pet godina vodeća drogerija u Hrvatskoj Slika nije dostupna Susret koji nije ostavio dvojbe: Ljubav na prvi pogled postoji

dm-ov višegodišnji babybonus program namijenjen je svim roditeljima i njihovim novorođenim bebama u Hrvatskoj kao dodatna potpora tijekom najzahtjevnije prve godine podizanja djeteta. Uz paket babylove pelena koje dm poklanja svim bebama, tijekom prve bebine godine na kućnu adresu roditelji dobiju i kupone s popustima na proizvode iz kategorija pelena, dječje njege i prehrane. Također, program uključuje edukaciju o važnosti dojenja u prvih šest mjeseci života i korisne informacije o kvalitetnom odrastanju djeteta.
U razdoblju od 2007. do 2009., za svaku prijavu novorođenčadi u babybonus program, dm je donirao 20 kuna za hrvatska rodilišta kako bi im se pomoglo u postizanju prestižnog međunarodnog statusa 'Rodilište prijatelj djece', priznanja koje dodjeljuju UNICEF i Svjetska zdravstvena organizacija. Na taj način dm je pomogao rodilištima Opće bolnice Sisak 'Dr. Ivo Pedišić' i Opće bolnice Vinkovci u ispunjavanju deset zadanih uvjeta, koji se odnose na uređenje prostora i edukaciju zdravstvenih radnika u rodilištu, i stjecanju statusa 'Rodilište – prijatelj djece'.

Tijekom 2009. i 2010. godine za svaku bebu učlanjenu u program dm je odvajao po 20 kuna za prvi tandemski spektrometar masa koji bi se koristio u dijagnostičke svrhe u Hrvatskoj.

Koja je posebnost ove inicijative 'Tu ljubav znači više'?

Inicijativom 'Tu ljubav znači više' najavljena je završna faza prikupljanja sredstava za kupnju prvog tandemskog spektrometra masa u Hrvatskoj koji će se koristiti za potrebe novorođenačkog probira. Točnije, nabavom uređaja koji omogućava pravovremeno otkrivanje velikog broja različitih prirođenih i nasljednih metaboličkih bolesti iz samo nekoliko kapi krvi novorođenčadi, dm i partneri, Pampers i Doma TV, osigurati će temeljni preduvjet za provođenje proširenog novorođenačkog probira u Hrvatskoj. Inicijativu je podržalo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi te Hrvatsko pedijatrijsko društvo.

Također, dm-ova Inicijativa za nabavu prvog tandemskog spektrometra odličan je primjer kako, pogotovo u ovim teškim vremenima, tvrtke mogu pomoći u uspostavljanju društveno važnih programa u Hrvatskoj. Ovom Inicijativom za uspostavu proširenog novorođenačkog probira i nabavom uređaja koji će biti na raspolaganju za sve novorođene bebe u Hrvatskoj, značajno se može utjecati na smanjenje smrtnosti i invalidnosti djece u budućnosti.

Inicijativom 'Tu ljubav znači više', kojoj se priključio i partner Doma TV, dm ulazi u posljednju fazu prikupljanja sredstava: tijekom siječnja 2011., za kupnju babylove ili Pampers pelena u dm-u, donira se po 10 kuna za nabavku ovog dijagnostičkog uređaja vrijednog više od 1,8 milijuna kuna.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju