Tradicionalna Svetonedeljska fišijada održava se na obali jezera Rakitje, u subotu, 4. rujna od 14 sati, uz najveći kotao u Hrvatskoj od 600 litara, besplatnu degustaciju fiša i bogati zabavni program uz voditelja Vida Baloga i glazbeni sastav Gazde.


Turistička zajednica grada Svete Nedelje i Športsko-ribolovna udruga RAK Rakitje pozivaju vas da dođete u subotu, 4. rujna u Svetu Nedelju na obalu jezera Rakitje na tradicionalnu 11. svetonedeljsku fišijadu uz najveći kotao u Hrvatskoj od 600 litara, sudjelovanje brojnih natjecateljskih ekipa, besplatnu degustaciju fiša i bogati zabavni program.

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO: Hrvatska priprema najveću dobrodošlicu na svijetu Slika nije dostupna Više od četiri tisuće gostiju dočekalo Novu godinu u Dubrovniku

Fišijada je natjecanje u pripravljanju ribljeg specijaliteta 'fiša' u kojem sudjeluju brojne natjecateljske ekipe s područja Zagrebačke županije, Grada Zagreba i okolnih županija.

Svaka natjecateljska ekipa kuha fiš od iste vrste ribe i iste količine, a potom svaka ekipa dodaje začine prema vlastitim recepturama.

Poseba atrakcija uz natjecateljske ekipe je kuhanje fiša u najvećem kotlu u Hrvatskoj od 600 litara generalnog sponzora Limarije Sebastijan, u koji ide oko 500 kg ribe.
Za sve posjetitelje degustacija fiša je besplatna.

Početak natjecanja pucnjevima iz kubura označit će naše Kuburaško društvo Gromovnik, kroz program će nas voditi Vid Balog, a u glazbenom dijelu programa nastupit će glazbeni sastav Gazde.

Tijekom programa održat će se prezentacija i prodaja svetonedeljskih suvenira, domaće rakije,likera, licitara te domaćih kolača tako da će posjetitelji moći kušati i ostale domaće specijalitete koje pripremaju proizvođači svetonedeljskog kraja.

Program:
10.00 -13.30

Okupljanje natjecateljskih ekipa

14.00
Početak kuhanja fiša i nastup Kuburaškog društva «Gromovnik»

14.00 - 16.00
Kuhanje fiša natjecateljskih ekipa

16.00 – 17.30
Ocjenjivanje fiša i besplatna degustacija za sve posjetitelje

18.00
Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada za najbolji fiš

Voditelj programa: Vid Balog
Glazbeni gosti: Gazde

Organizator: ŠRU Rak Rakitje
Suorganizator i pokrovitelj: Turistička zajednica grada Svete Nedelje
Sponzor: Limarija Sebastijan

Više:
Turistička zajednica Sveta Nedjelja
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju