Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manipulacije u okolišu

Znanstvenici sumnjaju u nove metode borbe s klimatskim promjenama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova znanost u borbi protiv klimatskih promjena metodama poput golemih svemirskih zrcala možda neće uspjeti, ali u kombinaciji sa smanjenjem emisije stakleničkih plinova mogla bi pridonijeti zaustavljanju globalnog zagrijavanja, kaže se u jednom novom istraživanju.

U tom izvješću objavljenom istraživači s britanskoga sveučilišta East Anglia ocijenili su potencijal tzv. 'geoinženjeringa' u hlađenju klime. Među ostalim, predviđaju pumpanje aerosola u atmosferu i fertilizaciju oceana hranjivim tvarima.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin - 2 pobuna u zagrebačkom ogranku Problemi u SDP-u: Na sjednici riješena jedna mini kriza Poziv: Željko Mihoković - 2 POZIV DOMAGOJA MIKIĆA Velika pobjeda malog čovjeka: Važna promjena za svu teško bolesnu djecu i njihove obitelji

'Otkrili smo da neke opcije geoinženjeringa mogu pridonijeti ublažavanju problema, ali sam geoinženjering ne može riješiti klimatske probleme', kaže profesor Tim Lenton, vodeći autor toga teksta. Pod geoinženjeringom podrazumijevaju se velike manipulacije u okolišu kako bi se lakše borilo protiv potencijalno razornih učinaka povećanja razine ugljičnoga dioksida u atmosferi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene