Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanstvenici otkrili

Pijani momci 'padaju' na neprivlačne žene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukoliko muškarci popiju više piva, žena koja nije ni prosječnog izgleda, u njihovim očima izgledat će kao ljepotica, najnovije je otkriće znanstvenika.

Mozak pijanog čovjeka nije u stanju uočiti simetrične crte lica, zaključak je britanskih znanstvenika, prenosi Daily News. Istraživanje je pokazalo da što je čovjek pijaniji, sve mu je manje stalo do simetrije i sve je manji objektivan u procjeni ljepote.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Jaroslaw Kaczynski Stiže i pritužba "Za niski natalitet krive su žene koje piju": Kontroverzni političar izjavom razbjesnio javnost

Znanstvenik Lewis Halsey sa Sveučilišta Roehampton u Londonu objašnjava kako ljudi imaju tendenciju da im je simetrično privlačno. 'To je već dokazano mnogo puta do sada', dodaje. S kolegama je proveo istraživanje obilazeći studente po pubovima i mjerio stupanj njihovog pijanstva i sposobnosti razlikovanja simetrije lica.

Zaključili su da oni studenti koji su popili manje alkohola više preferirali simetrična lica od onih koji su dublje zavirili u čašicu. Šteta samo što svoje istraživanje nisu proveli na Zrću, gdje bi uz manje truda i utrošenog novca najlakše dokazali svoje teze.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene