Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kod izrade profila Facebook vas traži broj mobitela, no nije posve jasno zašto.


Vezani članci Slika nije dostupna Ustavni sud o epidemiološkim mjerama u Saboru: "Postoje mogućnosti da se svim zastupnicima osigura sudjelovanje u raspravi" Elevate app Svijetla budućnost: Pet genijalnih aplikacija koje će vam pomoći da ostvarite svoje ciljeve

Posebice kad se zna da Facebook taj podatak neće zadržati za sebe već će ga podijeliti sa svim vašim prijateljima među kojima su i aplikacije za koje ste predbilježeni. Zahtjev za brojem mobitela Facebook je privremeno uklonio nakon pritužbi korisnika i blogera kojima nisu bile jasne dvije stvari, zašto društvenoj mreži trebaju brojevi mobitela i je li u interesu korisnika da podijeli svoj broj s mrežom.

>> Facebook generacija bez interneta i mobitela kao ovisnik bez droge

>> FOTO: Karta Facebook prijateljstva u svijetu

Facebook vas najvjerojatnije neće nazvati da malo popričate ili da se dogovorite za kavu, no iz tvrtke poručuju kako im brojevi telefona pomažu pri izradi aplikacija koje Facebook čine zanimljivijim i zabavnijim, kao i bolje prilagođenijim svakom korisniku pojedinačno. Primjerice, aplikacija za putovanja bi vam javila kako vaš zrakoplov kasni, a ona za kupovinu bi unaprijed znala na koju adresu ide poklon koji ste kupili.

No, postoji i opasnost da će podaci završiti u rukama oglašivača ili spamera jer nije poznato koje sve privatne informacije izrađivači aplikacija i dobivaju. Dosad je postojala opcija kojom ste mogli izabrati želite li da vaš broj telefona imaju i izrađivači aplikacija, no cijeli proces je većini korisnika bio dosta nejasan pa se velik broj njih i potužio Facebooku koji je obećao skori popravak i 'razjašnjavanje' procesa.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju