Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne služi ničemu

VIDEO: Utjelovljenje beskorisnosti u kutiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teško je zamisliti kako i što bi trebala raditi najbeskorisnija naprava u svijetu, no ona kojoj je jedina svrha da ugasi samu sebe nakon paljenja, sigurno bi bila jedan od užih izbora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ostavljena u kutiji Mačka spasila napuštenu bebu: Grijala ju i pružila joj utočište Slika nije dostupna Nevjerojatna vještina VIDEO Pogodite što se nalazi u ovoj kutiji!

Ovaj video prikazuje jednostavnu drvenu kutiju s prekidačem, kojeg kad uključite, otvara poklopac iz kojeg izlazi ručica, koja gasi taj isti prekidač i povlači se nazad u kutiju. Jednostavno, a opet, krajnje besmisleno. Snimka ovog uređaja, međutim, vrlo je popularna i u samo tjedan dana, na internetu je zabilježila preko pola milijuna posjeta.

>> VIDEO: Najgori fotorobot ikad!

'Obožavam ovu napravu! Izgleda kao da se u njoj nalazi robot, koji uporno pokušava pokazati kako želi da ga se ostavi na miru', piše u jednom od komentara ispod snimke. Drugi smatraju kako je neprocjenjiva, no ne navode konkretne razloge te iako postoji čak i potražnja za istom napravom, čini se kako ona nije namijenjena komercijalnoj uporabi, što i ne čudi, s obzirom na njezinu praktičnu korisnost.

Izumitelj naprave, Amerikanac Claude Elwood Shannon, nazvao ju je 'Ultimativnom napravom' i drži je na stolu kao zabavu za goste. Ideju za taj uređaj dobio je od drugog američkog znanstvenika, Marvina Minskog.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene