Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednje provjere

VIDEO: Sve je spremno za ledeno-vatrenu avanturu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NASA-ina svemirska letjelica Messenger uspješno je ušla u orbitu oko planeta Merkura, danas se planira paljenje mjernih instrumenata, a 4. travnja započet će primarna misija snimanja površine planeta.

Pročitajte i ovo Duga na nebu Vremenska prognoza Znate li da i duga pomaže u vremenskoj prognozi? Nikola Vikić-Topić otkriva kakvo će vrijeme biti za produženi vikend Vraćen iz misije na Kosovu - 3 Bio dio obavještajnog tima Hrvatski vojnik ekspresno vraćen iz NATO misije na Kosovu, čeka ga stegovni sud i kazna: Dnevnik Nove TV doznaje što se dogodilo

Narednih tjedan-dva u NASA-i će se brinuti oko provjere svih sistema letjelice, kako bi provjerili rade li optimalno u ekstremnim uvjetima, koji su prisutni na i oko planeta Merkura. 'Drago nam je da su stvari dosad prošle kako treba, ali trenutno je tim inženjera zaposlen kako bi prilagodio letjelicu za orbitalne radnje te kako bi motrili na njezin sigurnosni status u novoj, ekstremnoj okolini', rekao je menadžer projekta Messenger Peter Bedini.

Za šest dana, odnosno 29. ožujka, Messenger će napraviti i prve fotografije Merkura, a 4. travnja službeno će započeti njegova jednogodišnja misija promatranja planeta najbližeg Suncu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene