Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednje pripreme

VIDEO: Kanadski milijarder želi u svemir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanadski milijarder Guy Laliberte prolazi posljednje pripreme u Kazahstanu za put u svemir koji je platio, nagađa se, između 20 i 35 milijuna američkih dolara.

Velika avantura na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS) za Lalibertea bi trebala početi 30. rujna, a on će na takvom putovanju biti tek sedmi turist. Kanađanin će putovati s američkim astronautom Jefferyjem Willimasom i ruskim inženjerom Maximom Surayeyjom.

Pročitajte i ovo Thomas H. Lee težak 2 mlrd. dolara Milijarder pronađen mrtav: Imao je ranu od vatrenog oružja Slika nije dostupna Klaun u svemiru Kanadski milijarder sedmi turist u svemiru

Laliberte je na konferenciji za novinare koju je organizirao povodom svog putovanja u svemir rekao kako je o tome sanjao od kada je posjetio sovjetsku izložbu o svemiru u Kanadi 1967. godine. Iako je odbio odgovoriti na pitanje koliko ga je točno koštao ovaj turistički pothvat, nagađa se da nije stajao manje od 20 milijuna američkih dolara, a prema pisanju Reutersa, cijena se mogla popeti i 15 milijuna dolara više.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene