Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eko-gadget godine

VIDEO: <i>Bijela koza</i> pretvara stari papir u toaletni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je godina tek na početku, jedna se japanska inovacija već nametnula kao ozbiljni kandidat za Uređaj godine. Ako ni po čemu drugom, onda po originalnom imenu i ekološkom pristupu.

Japanska tvrtka Oriental Co., Ltd je na sajmu Eco-Products predstavila Bijelu kozu, čudesni uređaj koji stari papir pretvara direktno u toalet-papir. Riječ je o svojevrsnom rezaču papira kojem, uz stari papir treba dodati vodu, a on automatski izbacuje taletni papir.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve plaćaju građani Skupa magla iznenadila i gradski HDZ koji je podržao gradnju spomenika: "Ako bude potrebno, tražit ćemo reviziju..." Tekući sapun porasli higijenski standardi Do pojave epidemije, to je bio luksuz: Zbog koronavirusa u škole diljem Hrvatske se vratio sapun

Rezač papira ne izbacuje 'rezance' nego ih u posebnom spremniku otapa u vodi te na kraju procesa, koji traje oko pola sata, izbacuje 40 listića toaletnog papira.

Bijela koza je već dobila nagradu Monozukuri Nippon , a u prodaju bi trebala krenuti ovog ljeta. Proizvođač tvrdi da će zahvaljujući njihovom uređaju godišnje 'preživjeti' 60 cedrova.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene