Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Superračunalo Watson pobijedilo je ljude u natjecanju na američkom TV kvizu 'Jeopardy!'. No ipak ima slabu točku - Sloveniju!


 

Vezani članci Ljubljana, ilustracija Susjedi proglasili kraj epidemije: "Za nama je teška godina i pol, ali još nismo prošli kroz cilj" Popuštanje mjera u Sloveniji, ilustracija Susjedi ulaze u narančastu zonu: "Približavamo se točki kad će epidemija biti zaustavljena"

Trodnevno natjecanje u kojem se IBM-ov Watson borio s dva prvaka ovog kviza završilo je tako da je Watson osvojio 77.147 dolara. Ken Jennings je bio drugi s 24 tisuće dolara, a Brad Rutter je osvojio 21.600 dolara.

>> VIDEO: Superračunalo zasad pametnije od ljudi

Iako je Watson uvjerljivo pobijedio i dalje se više priča o nekim njegovim greškama poput one kada je Toronto proglasio gradom u SAD-u.

Nama još zanimljivije, na pitanje o tome koja je jedina zemlja bivše Jugoslavije sada članica Europske unije, Watson je pogriješio. Umjesto Slovenija, odgovorio je Srbija. Natjecatelj prije njega je pak odgovorio Bosna. Ipak, vjerojatno greška nije u super moćnom kompjutoru, već znanju, odnosno neznanju onih koji su ga programirali.