Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Earthrace - najbrži eko-brod kreće u obaranje rekorda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novozelanđanin Pete Bethune, kapetan gotovo 24 metra dugog trimarana Erthracea, najbržeg broda na svijetu koji ide isključivo na biodizel, ponovno će pokušati oploviti svijet u rekordnom roku.

Rekord trenutno drži britanski brod ‘Cable and Wireless Adventurer’ koji je 1998. uspio oploviti svijet za 74 dana, 20 sati i 58 minuta. Posada Eartracea pokušala je oboriti rekord i prošle godine, no morali su odustati nakon fatalnog sudara s ribarskim brodom kod obale Gvatemale. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministrica tvrdi 'Njemački proizvodi otrovani dioksinom nisu bili opasni za zdravlje' Slika nije dostupna Ne zna se gdje su završila 14 tona jaja izloženih dioksinu uvezeno u V. Britanija

Eatrhrace će u novi pohod isploviti 1. ožujka 2008. iz španjolskog grada Valencije, preploviti Pacifik, Atlanski i Indijski ocean, a proći će i kroz Panamski i Sueski kanal. 

Eko-brod se trenutno nalazi u Londonu. Do 1. siječnja mogu ga razgledati svi zainteresirani ili ako žele, porazgovarati s posadom. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene