Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi put u povijesti

VIDEO: Astronomi prate rađanje crne rupe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki znanstvenici vjeruju kako su prvi put u povijesti svjedočili rađanju crne rupe.

NASA je na svojem Youtube kanalu predstavila video kojim pokazuje otkriće onoga što se naziva najmlađom crnom rupom u svemiru, 'rođenu' prije tek nešto više od 30 godina. Ova crna rupa dobila je službeni naziv SN 1979C, a prvi put je viđena 1979. od strane jednog astronoma amatera. Nakon njegova otkrića, ovaj fenomen nastavio je istraživati tim vrhunskih stručnjaka s najmodernijom opremom, a NASA je sada i službeno objavila.

Pročitajte i ovo Automobil je propao kroz rupu na cesti Izašli kroz prtljažnik Automobil usred raskrižja propao kroz cestu, par se jedva izvukao: "Gledali smo kako ga voda guta" Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Postao opsjednut Sanjao duha koji mu je rekao da je zlato ispod njegove kuće: Iskopao rupu od 40 metara, a onda se dogodila tragedija

>> VIDEO: Astronomi otkrili 'magnetar' koji ruši teorije crnih rupa

>> VIDEO: Putovanje kroz crnu rupu

'Veliko je zadovoljstvo što napokon možemo svjedočiti stvaranju crne rupe, odnosno njenom razvoju. Ovaj put imamo tehnologiju za to i de facto smo u njen 'život' uključeni od samog početka', izjavila je voditeljica projekta Kimberly Weaver. Inače, masa ove crne rupe pet puta je veća od mase našeg Sunca.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene