Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu svi sretni

Vatikan ne podržava dodjeljivanje Nobela Edwardsu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Robert Edwards je odgovoran za uništavanje ljudskih embrija i stvaranje tržišta jajašaca te je njegovo dobivanje Nobelove nagrade potpuno neprimjereno', izjavio je monsinjor Ignacio Carrasco de Paula, glavni dužnosnik Vatikana za bioetiku, prenosi AFP.

Carrasco je nedavno imenovan ravnateljem Pontifikalne Akademije za život, a dodjelu Nobelove nagrade Edwardsu Vatikan smatra neprimjerenim jer ne podržava in vitro oplodnju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna dobio nobela za književnost "Kako je Njemačka mogla priznati Hrvatsku?": Što je zapravo govorio nobelovac zbog kojeg se digla prašina u cijeloj regiji Peter Handke (Foto: Dnevnik.hr) Poput bizarne ironije Kakvu poruku šalje švedska akademija dodjelom Nobela čovjeku koji je do kraja podupirao politiku Slobodana Miloševića?

'U najboljem slučaju, embriji se usađuju u maternice, no najčešće završavaju napušteni ili umiru, za što je odgovoran novi Nobelovac', komentirao je de Paula koji je istaknuo kako govori u svoje osobno ime ne osporavajući Edwardsu veliki doprinos znanosti.

>> Pionir 'in vitro' oplodnje dobio Nobela za medicinu

S druge strane, Louise Brown, prvo dijete začeto in vitro metodom rekla je kako je dodjeljivanje Nobela Edwardsu fantastična vijest jer je on jedan od najvažnijih znanstvenika 21. stoljeća.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene