Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Može li ugroziti iPad?

Uskoro stiže i Googleov Nexus tablet?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google bi tijekom prve polovice sljedeće godine mogao predstaviti svoj tablet i time zaoštriti konkurenciju na ovom tržištu.

Google bi sljedeće godine mogao dodatno zaoštriti konkurenciju na tržištu tableta te od ove kompanije možemo očekivati predstavljanje Nexus tableta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suradnja Vlade i IT sektora Obama se sastaje s 15 svjetskih tehnologijskih lidera Slika nije dostupna Vodič Erica Schmidta Googleov izvršni predsjednik: Evo kako prijeći s iPhonea na Android!

Naime, Googleov izvršni predsjednik Eric Schmidt nedavno je u intervjuu za Corriere della Sera rekao da u sljedećih pola godine pripremaju tablet 'najveće kvalitete' što će povećati 'brutalno natjecanje između Applea i Androida'.

Iako na stranici The Next Web upozoravaju na mogućnost lošeg prijevoda i nesporazuma – s obzirom da je intervjuu objavljen na talijanskom jeziku, Googleov ulazak na tržište tableta uopće ne bi trebao biti iznenađenje.

Naime, iako Google stoji iza Androida kojeg na svojim telefonima i tabletima koriste brojne kompanije, on je do sada predstavio i svoja tri telefona – s tim da je posljednji kojeg su napravili u suradnji sa Samsungom (Galaxy Nexus) po mnogima trenutno najbolji pametni telefon na svijetu (ljubitelje Androida razveselit će vijest da će se ovaj telefon već ovaj petak moći kupiti i u Hrvatskoj!) pa možemo očekivati i njihov tablet.

Vjerojatno u Googleu smatraju da je sada nastupilo pravo vrijeme da se ozbiljnije uključe u borbu na ovom tržištu jer su nedavno predstavili novu verziju Androida koja će biti namijenjena i tabletima i koja bi uvelike trebala poboljšati korisničko iskustvo u odnosu na Honeycomb.

Također, njihov bi tablet mogao raditi i na posljednjoj verziji Tegra platforme koja osigurava napredan i brz hardver pa bi s takvim uređajem – i uz neku relativno pristupačnu cijenu, Google mogao krenuti u ravnopravnu bitku s Appleom, ali i Amazonom koji zahvaljujući niskoj cijeni prodaje milijune svojih Kindlea Fire.

Jedino se postavlja pitanje tko bi za Google napravio ovakav tablet – na mreži možemo pročitati da bi to mogla biti Motorola ili čak Samsung, s kojim do sada imaju dobra iskustva.

Osim o tabletima, Schmidt se u navedenom intervjuu dotakao i Steve Jobsa za koga je rekao da je 'Michelangelo našeg vremena' koji je shvatio 'revolucionaran potencijal tableta i napravio odličan uređaj poput iPada'.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene