Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vodič Erica Schmidta

Googleov izvršni predsjednik: Evo kako prijeći s iPhonea na Android!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Googleov izvršni predsjednik na svom je Google+ profilu napisao kako sve više ljudi želi prijeći s iPhonea na Android te je objavio detaljne upute kako početi koristiti Androide.

Eric Schmidt iz Googlea na svom Google+ profilu napisao je detaljan vodič koji bi trebao pomoći trenutnim korisnicima iPhonea da promjene mobilni uređaj i zamijene Appleov smartphone s nekim od Androida. On tvrdi da njegovi 'brojni prijatelji koji koriste iPhone' prelaze na Android jer posljednji modeli poput Samsungovog Galaxyja S4, Motorolinog Droida Ultra i nedavno predstavljenog Googleovog Nexusa 5 imaju bolje ekrane, naprednije korisničko sučelje te su općenito brži od iPhonea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Google i Apple Suradnja umjesto tužbi: Popravljaju se odnosi velikih rivala Slika nije dostupna Moćan i sveprisutan 'Matrix' postoji, doznajte kako se zove u stvarnom svijetu...

'Ovi su telefoni odličan božićni dar za korisnike iPhonea', smatra Schmidt i dodaje da, kada korisnici iPhonea jednom probaju telefon koji radi na Androidu, zauvijek će koristiti Android i više se nikada neće vratiti Appleu. U ovom opširnom vodiču on je objasnio svim novim korisnicima Googleovog mobilnog operativnog sustava kako da postave Gmail račun na novom telefonu, pronađu aplikacije, prebace kontakte i sinkroniziraju glazbu s iPhonea na svoj novi telefon.

Iz Applea poručuju: iPhone je bolji od telefona koji rade na Androidu!

Također, pozvao je i sve ostale korisnike koji ga prate (oko 80 tisuća ljudi) na Googleu+ da napišu svoje savjete za što jednostavniji prelazak na Android, a na kraju teksta savjetovao je svim korisnicima da uvijek koriste Googleov preglednik internetskih stranica Chrome za kojeg je rekao da sigurniji i puno bolji u odnosi na Appleov Safari.

Inače, Eric Schmidt bio je dugogodišnji izvršni direktor Googlea nakon čega je postao izvršni predsjednik kompanije, a zanimljivo je da je nekoliko godina bio i u upravnom odboru Applea. Sredinom 2009. godine ipak se morao povući s te pozicije zbog sukoba interesa i sve većeg rivalstva između ovih kompanija. Njegov vodič za prelazak s iPhoena na Android možete pročitati ovdje.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene