Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrivena 1999. godine

Unutrašnjost grobnice Maya koja nikad nije istraživana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grobnica misteriozno nestalog naroda - Maya istražena je prvi put nakon 1.500 godina. Meksički arheolozi u antičkom su gradu Palenque koristeći mikrokameru uspjeli vidjeti unutrašnjost grobnice.

Uočili su da su zidovi obojeni crvenom bojom te iscrtani crnim crtežima. U sredini su ostaci poglavice Maya koji je okružen posuđem i dragim kamenjem. Grob je iz perioda između 431. i 550. godine novog doba.

Pročitajte i ovo Provjereno: problemi na Mirogoju - 3 Priča Provjerenog Dok drugi za Sve svete odlaze na groblje, oni svoju obitelj nemaju gdje pokopati: Grobnice su ukradene, a institucije o tome i dalje šute Grobnica Benedikta 16. POKOPAN U ČETVRTAK Vatikan otvorio za javnost grobnicu Benedikta XVI.

'Ovo razdoblje nije dobro istraženo jer je grad Palenque brzo rastao i starije strukture u gradu bile su promijenjene. Bilo je teško identificirati originalne prostorije i nastanak dinastije u ovom gradu. Tek smo iz pronađenih natpisa uspjeli odrediti vrijeme nastanka', kazala je arheologinja Martha Cuevas.

Grobnica je otkrivena 1999. godine unutar piramide u ruševinama grada Palenquea u planinama na jugu Meksika. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene