Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uginuo od starosti u dobi od 35 godina

Uginuo Titus, legendarni kralj planinskih gorila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Titus, slavni 'kralj gorila', uginuo je jučer od starosti u dobi od 35 godina, objavio je nacionalni park vulkana Virunga iz Ruande, te Ured za turizam i upravljanje nacionalnim parkovima.

'Ne samo da je bio najmoćniji među srebrnoleđim gorilama u Nacionalnom parku vulkana, bio je i najpoznatiji gorila', navodi ORTPN. 'Rođen 24. kolovoza 1974., Titus je čitava života bio predmet mnogobrojnih znanstvenih studija', navodi ORTPN i podsjeća da Titusa život nije poštedio brojnih tragedija. Dok je bio mladunče majka ga je odbacila poslije nasilnog napada dominantnog mužjaka, a mnogobrojne su mu članove obitelji pobili krivolovci.

Pročitajte i ovo Krunidba kralja Charlesa Dnevnik Nove TV iz Londona Okrunjen je kralj Charles III.: ''Jedna stvar do danas nije bila viđena od krunidbe oca pokojne kraljice Elizabete II.'' Konstantin II., bivši grčki kralj U dobi od 82 godine Odlazak bivšeg monarha: Preminuo posljednji grčki kralj Konstantin II.

Po njemu snimljen i film

Postao je vođom čopora koji je po njemu dobio ime, a bio je i zvijezda filma 'Titus, kralj gorila'. Također je ostvario brojno potomstvo. Uprava ističe da je Titusova smrt 'golem gubitak za Runadu' i da je 'on najbolji primjer vrste koja je preživjela unatoč očekivanjima' te danas populacija planinskih gorila nastavlja rasti. Između 380 i 400 gorila koje nastanjuju područje vulkana Virungas između Ruande, Demokratske Republike Kongo i Ugande, najmanje 265 jedinki živi na području Ruande. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene