Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Indoneziji pronađene nove morske vrste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su objavili da su otkrili najmanje 52 nove vrste morskih bića na obalama indonezijskog dijela Zapadnog Iriana.

Ta otkrića uključuju koraljnog morskog psa, nekoliko vrsta račića, koralje i hobotnice koji još nisu registrirani, precizira Jatna Supriatna, generalni direktor organizacije za zaštitu prirode Consevation International Indonesia.

Pročitajte i ovo Jakarta Na vrhu neslavne ljestvice Ovo je najzagađeniji grad na svijetu: "Situacija je vrlo zabrinjavajuća, toliko je djece bolesno..." Kuha atmosfera, a kuha i more - 2 Slabo osvježenje Kuha atmosfera, a kuha i more: "Temperatura mora i u dubini se povisila za jedan stupanj. To je prilično, pogotovo za živi svijet"

Vode zapadnog Iriana su među najbogatijima na svijetu. Stručnjaci su izveli više ekspedicija u tom područje čiju bioraznolikost drže bogatijom od Velikog koraljnog grebena Australije, objašnjava Supriatna.

Ovo nije prvo inzistiranje znanstvenika na važnosti Iriana za zaštitu svjetske bioraznolikosti. U tim je vodama pronađeno najmanje 23 endemske vrste koraljnih riba i 42 endemske vrste koralja.

U veljači 2003. ekspedicije ekološke skupine Conservation
Internationala u džungli Iriana objavila je da je pronašla svijet
flore i faune koji živi daleko od ljudi.

Među novim vrstama koje su otkrili indonezijski, američki i
australski članovi te ekspedicije nalaze se i žabe, leptiri, ptice i biljke. 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene