Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Japanska inovacija

U budućnosti ćemo automobil paliti stražnjicom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ključeve od automobila vam mogu ukrasti, alarmne sustave vam mogu hakirati, ali otisak vaše stražnjice ne mogu reproducirati. Ukoliko japanski stručnjaci uspiju, automobile ćete uskoro startati upravo svojom stražnjicom.

Japanski stručnjaci dizajnirali su posebno vozačko sjedalo, koje izgleda kao normalno, no ispod donjeg dijela ugrađeno je 360 senzora pritiska, koji mjere pritisak vaše stražnjice po sjedalu, prenosi portal gizmodo.com.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

Senzori nakon što sjednete na sjedalo, podatke koje prikupe šalju u centralno računalo, koje obradom podataka identificira radi li se o vlasniku automobila pa sukladno s tim odlučuje može li ta osoba i upaliti automobil.

Za razvoj novog sjedala za vozače u automobilu odgovoran je Advanced Institute of Industrial Technology u Tokiju, a navodno je 98 posto precizan u prepoznavanju stražnjica.

No, nije jasno što bi se dogodilo ukoliko vlasnik znatno izgubi na kilaži, ili kako bi sjedalo reagiralo na lopova koji je otprilike iste težine kao i vlasnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene