Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud odlučio

Tvorac Facebooka zbog krađe ideja mora platiti 65 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mark Zuckerberg, izvršni direktor Facebooka, optužen je da je ukrao ideju za svoju društvenu mrežu Facebook od kompanije ConnectU. Optužnicu protiv Zuckerbera podigli su njegovi bivši kolege. Iako su se obje strane obvezale na tajnost podataka, oni su otkriveni administrativnom pogreškom.

Tužbu ConnectU-a 2008. godine Facebook je riješio nagodbom nakon što su Zuckerberga bivši cimeri s fakulteta optužili da im je krao ideje, prenio je Guardian. Vrijednost Facebooka na sudu je procijenjena na 3,7 milijardi dolara, iako mu je stvarna vrijednost, prema tvrdnjama ConnectU-a 15 milijardi dolara. 20 milijuna dolara nagodbe već je isplaćeno u gotovini, a ostalih 45 milijuna dolara Facebook će isplatiti putem dionica 1,253,326. 

Pročitajte i ovo Oleg Butković tužba zbog zračnog prometa Njegov državni tajnik predlaže, a on ne zna za tužbu Rusije protiv Hrvatske: "Moram to pogledati, vidjet ćemo" Međunarodni sud pravde Svjetski sud Europskoj velesili stiže tužba: "Krši konvencije o genocidu i ratovanju"

Do dokumenta u kojem su bili tajni podaci došla je agencija AP. Facebook je s radom počeo u veljači 2004. godine, a ConnectU tri mjeseca kasnije. Trenutačno ima 100.000 članova, dok ih Facebook broji više od 150 milijuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene